• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Topbaş: Şehirler gelişirse Türkiye gelişir

Topbaş: Şehirler gelişirse Türkiye gelişir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu belirterek, şehirlerin geliştiği oranda ülkenin gelişeceğini söyledi.

Kadir Topbaş: Şehirler gelişirse Türkiye de gelişir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu belirterek, şehirlerin geliştiği oranda ülkenin gelişeceğini söyledi.

Başkan Topbaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti. AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı'nın da katıldığı ziyarette Topbaş, Büyükşehir Belediyesi 'Anı Defteri'ni imzaladı.

İlk defa Adana'ya geldiğini belirten Kadir Topbaş, Çukurova'nın Türkiye'nin önemli bir bölgesi olduğunu kaydetti. 10 bin yıllık tarihi olan şehirlerde hem tarihi korumak hem de geleceği şekillendirmek gerektiğinin altını çizen Topbaş, Hollanda'nın Amsterdam şehrinin İstanbul'daki uygulamalardan yararlandığını açıkladı. Topbaş, "Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmalıyız. Böylece geleceğe birlikte yürürüz. Taassupları bir kenara bırakmalıyız." şeklinde konuştu.

Kadir Topbaş, Türkiye'nin tarihi geçmişine bakıldığında hak ettiği yerde olmadığını ifade etti. Topbaş şöyle devam etti: "Çok çalışmalıyız. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmeliyiz. Çünkü hak ettiğimiz yerde değiliz. Artık eskisi gibi yabancı hayranlığının kalmadığını görüyorum. Hatta dünya bizi takip ediyor. Bize modeller soruluyor."

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de önemli hizmetler yaptığına inandığını belirten Topbaş, şehirlerin geliştiği oranda ülkelerin gelişeceğini vurguladı.

Başkan Vekili Aldırmaz da, İstanbul'a her gittiğinde yeni bir gelişmeyle karşılaştığını söyledi. Eskiden Çukurova'nın tek bir kenti olduğunu hatırlatan Zihni Aldırmaz, "Biz yine öyle görüyor ve bölgesel işbirliğine büyük önem veriyoruz. 2 saat mesafede 10 milyon nüfus var. İstanbul'dan sonra ikinci büyük nüfus burada. İstanbul finans, Ankara yönetim, Adana da enerji merkezi ve Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan penceresi." şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Zihni Aldırmaz, Kadir Topbaş'a bir vazo ile 'Çukurova'da Doğa ve Tarih' kitabını hediye etti. Topbaş da Aldırmaz'a İstanbul'u simgeleyen bir plaket verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim