• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Topbaş'tan Tuzla'ya iki metro müjdesi

Topbaş'tan Tuzla'ya iki metro müjdesi
İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Yerel yönetim vizyonumuz ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla'ya iki hat birden metro çalışması başlattık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı. Açılışın ardından Tuzla Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Şadi Yazıcı ile seçim otobüsüne binen Topbaş, vatandaşları selamladı. 

Postane Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunun da açılışını yapan Topbaş, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'a 10 yılda yapılan yatırım ve hizmetleri anlattı. 

Topbaş, "Birilerinin vizyonlarının bile yetmeyeceği bir İstanbul'u oluşturduk. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. 'İstanbul ne olursa olsun' denilemez. Yerel yönetim vizyonumuz ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla'ya iki hat birden metro çalışması başlattık" diye konuştu.

Birinci hattın Tuzla'yı Kadıköy-Kartal Metrosu'na bağlayacağını ifade eden Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hat, İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı'na bağlanıyor. Böylelikle İstanbul'un her tarafına raylı sistemle erişiminiz sağlanacak. Diğer metro projemiz de Tuzla'yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacak olan metro hattı. Bu hat üzerinde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile etütler yaparak hangi mahallelerden geçmesi gerektiğini konuştuk. Bir noktaya getirdik, çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Tuzla, metro hatlarıyla buluşan ve erişim problemi olmayan bir ilçemiz haline gelecek."

Topbaş, Tuzla sahili boyunca hizmet verecek nostaljik bir tramvay da yapacaklarını, Avrupa'da örnekleri bulunan nostaljik tramvayın turistik bir çalışma olacağını kaydetti. 

"Şehir içinde kalan hal, Aydınlı'ya taşınacak" 

Tuzla'da sahil ve yeşil alan düzenlemelerinin devam ettiğini aktaran Topbaş, "İlçenize yapılan yeni yolları, dere ıslahlarını ve çevre yatırımlarını konuşmuyorum bile. Tuzla sahiline, İstanbul'da ilk kez büyük ölçekte su ve ışık gösterileri yapan bir sistem getiriyoruz. Önemli gördüğümüz yatırımlardan biri olan bu çalışmanın projeleri hazırlandı. Öte yandan, İçerenköy'de şehir içinde kalan hali, Aydınlı'ya taşıyacağız. Burada daha modern ve dünya ile rekabet edebilecek bir sebze meyve hali çalışması yaptık. Bu hal, dünyaya örnek olacak. Ayrıca Kamil Abduş Gölü ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Burada 2 milyon metrekarelik mesire alanı oluşacak" şeklinde konuştu.

Viaport Marine'ye 570 milyon lira yatırım 

Tuzla'da yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vermeyi sürdüren Topbaş, "İstanbul'un çok önemli bir aktivite merkezi olacak Viaport Marine'yi Tuzla'da inşa ediyoruz. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak" diye konuştu. 

Topbaş, Tuzla Viaport Marine'nin, içinde her türlü aktiviteleri olan 570 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Tuzla, plajları, havuzları, sergi alanları, toplantı salonları, gezi alanları ve marinasıyla İstanbul'un cazibe merkezi olacak. 750 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak projeyi, Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler de gelerek burada konaklamak isteyecekler. Tuzla, dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız. Böylelikle trafik ve erişim problemi de olmayacak. İnşaatı başladı, 5 Mart'ta tanıtım toplantısını yapacağız." 

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim