• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Trabzon’da hava ulaşımına kar ve sis engeli

Trabzon’da hava ulaşımına kar ve sis engeli
Trabzon’da 3 yıl aradan sonra sabah saatlerinde başlayan yağan kar yağışının ardından karayolu ulaşımının yanı sıra uçak seferleri de olumsuz etkilendi.

Sabah saatlerinde Trabzon Havalimanı'na gelen bazı yolcular seferlerin iptal edilmesiyle şaşkınlık yaşarken, uçak seferlerinin akşam saatlerine kadar iptal edildiği belirtildi. 

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 252 mahalle yolunun ulaşıma kapanırken, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ilçe belediyeleri ile birlikte tüm noktalara müdahale ediyor. 

Belediye ekipleri, ilçe merkezlerinde de buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını dün akşam saatlerinden itibaren sürdürürken, kar yağışının şehir merkezi Ortahisar ilçesi başta olmak üzere sahillere ulaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle vatandaşların özel araçlarını kullanmamaları istendi. Kar nedeniyle trafikte kalan araçların çalışmaların aksamasına neden olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Kar yağışı ve sonrasındaki temizleme çalışmaları boyunca özel araçların trafiğe çıkarılmamasınıtoplu taşıma araçlarının kullanılmasını, belediye ekiplerimize gerekli konularda yardımcı olunmasını özellikle talep ediyoruz. Tüm acil durumların 112'ye bildirilmesi, gereksiz bildirim yapılmaması toplum sağlığı adına ciddi önem taşımaktadır. Ekiplerimiz, şehrimizin her noktasında gerekli çalışmaları hassasiyetle sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim