• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Tren kazası bir suikast mı?

Tren kazası bir suikast mı?
Ankara'daki tren kazasında hayatını kaybedenler arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak da vardı.

Güneş'te yer alan habere göre Türkiye'nin büyük mücadele verdiği Fetullahçı terör örgütünün pek çok önemli ismi ortadan kaldırmak için kaza görünümlü suikastler, gözleri Ankara'da yaşanan tren kazasına çevirdi. Uzmanların imkansız dediği bir kaza yaşandı ve 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenler arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak da vardı.

GECE AÇIKLANDI SABAH KAZA MEYDANA GELDİ

Önceki gece Türkiye Uzay Ajansı'nın resmi olarak kurulduğu açıklandı. Bu açıklamadan yaklaşık 4 saat sonra ajanslara Ankara'da iki trenin çarpıştığı yönünde bir haber ajanslara son dakika olarak düştü. İlk görüşte normal bir haber gibi okunsa da kazada hayatını kaybedenlere bakıldığında terör örgütü FETÖ'nün benzer suikast girişimlerinin olduğu, ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri bu kazada da suikast ihtimalini güçlendiriyor.

ORADA NE İŞİ VARDI?

Afet Uzmanı Kubilay Kaptan dün katıldığı bir canlı yayın programında kazaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve "Daha önce kılavuz trenle ana hat treninin çarpıştığını görmemiştim açıkçası. Çünkü o kadar olamayacak bir durum ki... İnsanı ilk başta hem üzüyor hem hayrete düşürüyor. Bir hatta bir tren şehir içi ya da dışı işliyorsa orada kılavuz trenin işi yoktur.

Kılavuz trenin görevi hatta bir sorun olup olmadığını kontrol etmektir. Ana hattaki tren sefere çıkmadan raylarda bir sorun var mı ya da sinyalizasyon sistemi doğru çalışıyor mu diye bakıp işi bittikten sonra hattan çekilir" dedi.

BURADA BİR ANORMALLİK OLDUĞU AÇIK

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Ilıcalı da kazaya ilişkin açıklamalarda bulunmuş YHT hattındaki güvenlik önemleri ve teknik donanıma dikkat çekerek böyle bir kazanın yaşanmasının imkansız olduğunu ifade etmişti.

Ayrıca Ilıcalı açıklamasında 'Değil kılavuz tren, raylara taş düşse bu taşı bile algılayabilecek sistemlerle donatılmış bir hattan bahsediyoruz. En yüksek güvenlik sistemlerine sahip... Sinyalizasyon probleminin olmaması gerekiyor.

Böyle bir olay olması imkansız. Burada bir anormallik, çok özel bir durum olduğu açıktır. Bu nedenle durumu teknik olarak size değerlendiremiyorum. Akla gelecek tüm risk önlemleri oluşturulmuş bir yüksek hızlı tren hattımız var. Aklıma başka şeyler geliyor' dedi.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Kaza sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı ve kazanın nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şimdi gözler görevlendirilecek 3 savcının hazırlayacağı raporda.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim