• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TRJet ve TUSAŞ'tan işbirliği

TRJet ve TUSAŞ'tan işbirliği
Ankara merkezli havacılık şirketi TRJet, TUSAŞ -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile heyecanla beklenen Milli Bölgesel Uçak Projesi'ni desteklemek için başlangıç anlaşmalarını yapıyor.

Ankara merkezli havacılık şirketi TRJet, TUSAŞ -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile heyecanla beklenen Milli Bölgesel Uçak Projesi'ni desteklemek için başlangıç anlaşmalarını yapıyor.

TRJet, TUSAŞ'ın havacılık orijinal ekipman üretim tedarikçiliği alanındaki deneyim ve başarısıyla TRJ328™ ve bundan daha büyük yeni uçaklarının gelişimini destekleyecek. İki firma ayrıca, TUSAŞ'ın tasarım becerilerini yeni, daha büyük ve yerli tasarım uçağını en iyi şekilde kullanılabileceğini aktif olarak ele alıyor.

TRJet Genel Müdürü Cem Uğur, işbirliği hakkındaki görüşlerini "TUSAŞ dünya çapında zengin bir havacılık uzmanlığı ortaya koyuyor. TUSAŞ ile yapacağımız işbirliği, Türkiye'yi dünya üzerindeki büyük sivil uçak tasarlayabilen, üretebilen ve sertifikalandırabilen sayılı ülkelerden biri haline getirme yolunda çaba gösteren TRJet ekibinin güçlenmesine yardımcı olacak" sözleriyle dile getirdi.

TRJet Türkiye'nin ilk bölgesel yolcu uçağını üretecek. Dornier 328 uçağının yenilenmiş ve güçlendirilmiş versiyonu olacak bu uçak, yalnızca bölgesel yolcu ulaşımı için ideal olmakla kalmıyor aynı zamanda tedavi amacıyla hastaların tahliyesi, VIP, kargo ve özel görev operasyonlarının sertifikalı varyasyonları için çok yönlü kullanım olanağı da sağlıyor.

Bu özellikler halihazırda dünya genelinde 85 ülkede sertifikalı olan temel platforma ek kabiliyetler sunuyor. Daha da önemlisi, 328 serisi Türkiye'nin ilk yerel olarak tasarlanan, üretilen ve sertifikalandırılan ticari yolcu uçağı olması planlanan daha büyük kapasiteli uçağın yolunu açacak.

Türk mühendislerin önderliği ve yönetiminde, Türkiye'de üretilecek olan bu uçak, ülkenin endüstriyel tedarikçi altyapısını genişletecek ve TRJet'in bir uçak orijinal ekipman üreticisi olarak küresel havacılık pazarındaki yerini sağlamlaştıracak.

TUSAŞ CEO'su Muharrem Dörtkaşlı, "Hem 328 serisi uçaklar için yetkinliklerimizi kullanarak çeşitli çözümler sunmayı hem de daha büyük yeni nesil uçağın tasarım ve geliştirme ekibinin bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

TRJet, yeni nesil uçağını geliştirecek ekibi desteklemek için tasarım, geliştirme, test ve üretim alanlarında Ankara merkezli TUSAŞ'ın uçak orijinal ekipman üretimi deneyim ve yeteneklerinden yararlanmayı planlıyor.

TRJet ile TUSAŞ arasında yapılacak işbirliği, Türkiye'yi dünya havacılık pazarında önemli bir oyuncu olarak konumlandırma yolunda atılmış önemli bir adım olma özelliğini taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim