• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Troy Air Fest Çanakkale'de başladı

Troy Air Fest Çanakkale'de başladı
Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belediyesince düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivali ‘Troy Air Fest’, gönüllü katılan pilotların uçaklarıyla çocukların Çanakkale semalarında uçmasıyla başladı.

 Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belediyesince Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Havacılık Festivali ‘Troy Air Fest’, gönüllü katılan pilotların uçaklarıyla çocukların Çanakkale semalarında uçmasıyla başladı.

Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Belediyesi ve Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği işbirliğiyle Çanakkale'de ilk kez düzenlenen Havacılık Festivali ‘Troy Air Fest’in 4 gün sürecek. Festivalin ilk gününde gönüllü olarak katılan Cessna 172, Cessna 206, Gyro ve Ultralight tipi uçaklar Umurbey sahilinde bulunan festival alanında hazırlanan 750 metre uzunluğundaki piste iniş yaptı.

Çocuklara sivil havacılığı sevdirmek için gönüllü pilotlar eşliğinde, Çanakkale Boğazı ve Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Şehitliklerin üzerinde uçuruldu. Festival boyunca gönüllü çocuklar uçurulacak. Ayrıca festivali alanını üzerinde 4 adet F-16 uçağı kısa bir gösteri yaptı.

Festival için hazırlanan 75 dönümlük alanda motosiklet yarışları, konserler, sahilde plaj voleybolu gibi etkinlikler yapılacak. Festivalde katılımcılar alanda 4 gün boyunca çadır kurarak konaklayabilecek. Festivalde dün gece Romen sanatçı İnna ve DJ Vanessa Moreno sahne alırken, diğer günlerde ise Kıraç, Teoman, Beyza Durmaz gibi ünlü isimlerde konser verecek.

Çanakkale Görsel Tanıtım Derneği Başkanı Timur Kara, “Gelecek uçaklar var. Gecikmeli olarak hala gelen uçaklar var. Şuanda 4 tane uçağımız festival alanında. Havada 6 tane daha uçağımız var. Gün içerisinde onlarda gelecek. Yarın ve yarından sonra da uçaklar gelmeye devam edecek. Hava şartları elverdiğince çocukları uçurmaya çalışacağız. Bugün uçuşların birazına başladık. Çocuklar çok heyecanlı. Bütün herkesi Umurbey’e bekliyoruz” diye konuştu.

Bugün başlayan festivalin etkinliklerle devam ettiğini ifade eden Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Bu gördüğünüz festival alanı bundan 7 ay önce komple bataklık bir alanda. Çok yoğun çalışmalarla burası yaklaşık 3 bin 500 kamyon malzeme ile dolduruldu. Plajla birlikte bu alan artık etkinliklerin yapıldığı bir alan haline getirildi. Ve Umurbey kordonuna kavuştu. Halk plajı şeklinde hazırladık. 750 metrelik uçakların uçuş pisti hazırlandı. 4-5 tane uçağımız indi. Çocuklarımız yavaş yavaş uçmaya başladılar. İlk turlarını yaptılar. Festivalimiz akşam konser ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Dolu dolu Çanakkale’nin en kapsamlı bir festivali olacak inşallah. Ayrıca Umurbey’e bu kadar bir geniş alanı kazandırmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Uçağa binmenin çok güzel olduğunu söyleyen Beyza Güler, "Ara ara korktum ama değerdi. Uçuş esnasında aşırı heyecan ve onun verdiği mutluluk duydum" dedi.
Pilot olmak istediğini ifade eden Ömer Can ise, "Bu benim için bir adım oldu. Çok güzel ve inanılmaz bir zevk. Uçuşta çok zevk aldım. Tarif edilemez bir duyguydu. İlk kez uçağa bindim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim