• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Tülomsaş YHT üretim merkezi olacak

Tülomsaş YHT üretim merkezi olacak
TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, Eskişehir’in dünyanın önemli Yüksek Hızlı Tren (YHT) üretim merkezlerinden birisi haline geleceğini açıkladı.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, TÜLOMSAŞ toplantı salonunda yaptığı açıklamada Tülomsaş’ın ürettiği ve hayata geçirdiği projelerle ilgili bilgiler verdi. Bu işe sevdalı olduklarını belirten Avcı, “Eskişehir, dünyanın önemli YHT üretim merkezlerinden birisi haline gelecektir. Bir adet YHT seti yaklaşık fiyatı 34 Milyon Eurodur. TÜLOMSAŞ’ ta ayda bir adet YHT Seti üretilmesi halinde başlangıç olarak yüzde 53 yerlilik oranı ile ayda 18 milyon Euro (58 milyon TL) katma değer sağlayacaktır. Eskişehir’e yüksek teknolojiye sahip ürünleriyle ekonomik anlamda büyük katkılar sağlanacak. Üniversitelerde yeni bölümlerin oluşması gerekebilecektir. Başlangıç olarak yan sanayilerle birlikte en az bin kişilik yeni istihdam imkanı oluşacak. Bölge yüksek teknolojiyle birlikte yeniden şekillenecek. Projeyle birlikte yeni iş sahaları oluşacak” diye konuştu.

TÜLOMSAŞ’ın vizyon olarak kendisini geleceğe bağlayacak en uygun projesinin Yüksek Hızlı Tren olarak belirlendiğini belirten Genel Müdür Hayri Avcı, “Eskişehir ve bölgemizin Raylı Sistem Araçları Üretim Merkezi olmasına yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Yüksek Hızlı Tren teknolojisinin kazanılmasıyla birlikte yürütmekte olduğumuz çalışmalar neticesinde TÜLOMSAŞ Raylı Sistemler Sektöründe global anlamda bir marka olacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim