• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Turgut Özal'ın vagonu işçilerin evi oldu

Turgut Özal'ın vagonu işçilerin evi oldu
1986'da Karabük'e gelen dönemin Başbakanı Turgut Özal'a özel dizayn edilen vagon, Sivas'ta demiryolu işçilerinin evi oldu.

ÖZAL'IN VAGONU İŞÇİLERİN EVİ OLDU

1986'da Karabük'e gelen dönemin Başbakanı Turgut Özal'a özel dizayn edilen vagon, Sivas'ta demiryolu işçilerinin evi oldu.

Kangal ilçesinde bulunan Demiriz Tren İstasyonuna getirilen vagon ray yenileme çalışmalarını yürüten işçilerin kullanımına sunuldu. Sivas Malatya arasındaki tren raylarının yenilemesi çalışmasını yürüten 140 kişilik ekibin başında bulunan TCDD görevlisi Faruk Demirbaş,kendilerinin kullanımına sunulan vagonun bir zamanlar bir Başbakan için özel hazırlanmış olmasını bilmenin güzel bir duygu olduğunu kaydetti.

Demirbaş, “Turgut Özal'ın bir açılışta kullanması için özel olarak hazırlanan bir vagon. Kullanılması için demir yolları işçilerinin hizmetine sunulmuş. Böyle bir özel vagonu kullanmak güzel” dedi. İçerisinde oturma bölümü, mutfak, toplantı masası gibi alanların bulunduğu vagonu kendilerine teslim edildiği şekliyle koruduklarını anlatan Demirbaş, şöyle konuştu:“1980'li yıllarda yapımı tamamlanan ve Malatya ile Elazığ'ı birbirine bağlayan Karabük köprüsünün açılışına katılacak olan dönemin Başbakanı Turgut Özal için özel olarak dizayn edilmiş. Özal, açılışın ardından köprüden bu vagonla geçmiş. Daha sonraları başka bir yerde kullanmış mı bilemiyoruz. Vagon şu anda bizim tarafımızdan kullanılıyor. Vagonu hazırlandığı şekliyle koruyoruz. Bir zamanlar bir başbakan tarafından kullanılmış vagonda kalmak güzel bir duygu.”

KARABÜK KÖPRÜSÜ

2 bin 400 metre olan Karakaya Baraj Gölü üzerindeki Karabük Demir Köprüsü, 1981 yılında ihale edilerek 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından ulaşımına açıldı.Yapım maliyeti 22 milyon lira olan köprünün temelleri kazık, ayakları betonarme tabliyeleri ise çelik. Köprüde 29 adet tabliye bulunuyor. Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Fırat Tren İstasyonu ile Elazığ'ın Baskil ilçesinin Kuşsarayı Tren İstasyonu arasında bulunan Karabük Demiryolu Köprüsü'nün eni 4.5 metre, yüksekliği 6 metre, taşıyacağı tonajın ise 20 ton dingil basıncı olduğu belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim