• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Türk firmasından Kazakistan'a modern tren istasyonu

Türk firmasından Kazakistan'a modern tren istasyonu
Kazakistan’ın inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Sembol İnşaatın kurucularından Fettah Tamince, Orta Asya’daki en büyük ve modern tren istasyonu projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Kazakistan’ın inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Sembol İnşaatın kurucularından ve Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince,  yaptığı açıklamada, 200 bin metrekare alanda yer alan tren istasyonu inşaatının 3 yıl sürdüğünü belirterek, “Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Orta Asya’daki en büyük ve modern tren garı, şehrin gelecekteki 20-30 yıllık ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçüde bir bina.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan piyasasında 15 yıldır hizmet verdiklerini söyleyen Tamince, ülkede yabancı yatırımlara teşvik ve vergi imkanlarının sağlandığını belirtti.

Tamince, “Türk iş adamlarının buraya vizesiz seyahat etmesi, burada rahat çalışması, oturma izni alabilmesi bizim için önemli. Kazakistan,1991’den beri Türk iş adamlarına ciddi anlamda fırsatlar sundu. Biz de elimizden geldiği kadar en iyisini üretmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

İstasyona cumhurbaşkanından ziyaret

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, inşaatı tamamlanan ve günde 35 bin yolcu geçirme kapasitesine sahip tren istasyonunu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin “Nurlı Jol” kalkınma projesi kapsamında hayata geçirildiğine işaret ederek, istasyonun eski Sovyet devletlerinde benzeri olmayan tek istasyon olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim