• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Türk Hava Kurumu, yeşil sahalara iniyor

Türk Hava Kurumu, yeşil sahalara iniyor
Süper Toto Süper Lig ve PTT 1'inci lig takımlarının, 16 Şubat 2015'te 90'ıncı yılını kutlayacak olan Türk Hava Kurumu'na jest yaparak 20'inci hafta maçlarına THK pankartlarıyla çıkma kararı aldığını açıkladı.

Kurulduğu günden günümüze kadar birçok başarılı faaliyete imza atan, sivil ve sportif havacılık alanında 100 binlerce havacı yetiştiren Türk Hava Kurumu 16 Şubat 2015 Pazartesi günü 90'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayacak.

Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' öngörüsüyle 16 Şubat 1925'te kurulan Türk Hava Kurumu'nu ve önemini kamuoyuna tekrar hatırlatmak için kolları sıvayan kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen izinle 20'inci hafta yapılacak müsabakalara: 'Halkımızın Gururu Türk Hava Kurumu 90 Yaşında', '90 Yılda Binlerce Havacı Yetiştirdik', 'Genç Havacıların İlk Yuvası 90 Yaşında' sloganlarının yazılı olduğu pankartlarla çıkacak.

THK'nin şube başkanlığından gelen ilk Genel Başkanı Vacit Öktem, Türkiye Futbol Federasyonu ve futbol kulüplerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, yardımlaşmanın, dostlukların ve birlikteliğin en güzel örneklerinin sergilendiği ve halkımızın yakından takip ettiği futbol maçlarında Türk Hava Kurumunun hatırlanacak olması nedeniyle onur duyduğunu ifade etti.

Bu jestlerine karşılık olarak lig maçlarının tatile girmesiyle birlikte futbolculara özel olarak yamaç paraşütü, yelkenkanat, planör ve paraşütle uçuş deneyimi yaşatmak için hazırlık yapacaklarını belirten Öktem, "Futbolcularımızın oynadığı bu güzel ülkeyi gerçek bir uçuş deneyimi yaşayarak gökyüzünden görmelerini arzu ediyorum" dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim