• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Türk Hava Kurumu'nun İHA'sı sınıfı geçti

Türk Hava Kurumu'nun İHA'sı sınıfı geçti
THK Üniversitesi’nin geliştirdiği İnsansız Hava Aracı (İHA) projesiyle sınırlar, boru hatları, ormanlar, stadyumlar ve otoyollar artık havadan gözetlenebilecek.

Türk Hava Kurumu'nun İHA'sı sınıfı geçti

THK Üniversitesi’nin geliştirdiği İnsansız Hava Aracı (İHA) projesiyle sınırlar, boru hatları, ormanlar, stadyumlar ve otoyollar artık havadan gözetlenebilecek.

ANKARA Kalkınma Ajansı desteği ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde başlayan ve hedef takibi, olay yeri gözlemleme gibi işlevleri gerçekleştirecek olan proje ile sınırların, boru hatlarının, ormanların, stadyumların ve otoyolların gözetimi artık havadan gerçekleştirilebilecek. 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, “Akademisyen arkadaşlarımızın büyük fedakârlığıyla yaptıkları bu projeyle gerçekten gurur duydum. Bundan sonra, toplumsal olayları, stadyum, trafik, otoyol gözetimi havadan yapılacak. Emniyet teşkilatımıza da büyük kolaylıklar getirecek olan bu proje kısa zamanda hayata geçirilecek” dedi.

İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisine dayanan proje kapsamında tespit edilen hedeflerin otomatik olarak takibinin yapılabildiğini ifade eden Ban, “Böylelikle sınır güvenliğinden, olağan dışılık sezimine kadar geniş bir alanda faaliyet gösterecek akıllı bir İHA sisteminin kurgulanması ve bu sistemin yaygınlaştırılması hedeflendi. Ankara Kalkınma Ajansının 2011 yılında başlattığı projelerden biri olan Bölgesel Gözetim için Alçak İrtifalı Bir İnsansız Hava Aracı ve Yer İstasyonu Geliştirilmesi başlıklı proje video bilgisinin yer istasyonunda tasnifi ve arşivlenmesi gibi kritik işlevleri hızlı bir biçimde yerine getirecek. Prof. Dr. Mehmet Önder Efe, Y. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Y. Doç. Dr. Monier Elfarra, Öğretim Görevlisi Rıdvan Özdemir ve Araştırma Görevlisi Melahat Cihan’dan oluşan proje ekibi 2012 yılı sonuna kadar tüm fonksiyonları başarıyla çalışan ve ülkemizi uluslararası arenada insansız teknolojilerin merkezi haline getirecek projelerin beyin takımını oluşturuyor” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim