• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Türk Hava Yolları hedefe kilitlenmiş

Türk Hava Yolları hedefe kilitlenmiş
Bugün Gazetesi yazarı Ali Atıf Bir, THY'nin davetlisi olarak gittiği Manchester United maçını izledikten sonra THY'ye övgüler dizdi.

Türk Hava Yolları hedefe kilitlenmiş

Bugün Gazetesi yazarı Ali Atıf Bir, THY'nin davetlisi olarak gittiği Manchester United maçını izledikten sonra THY'ye övgüler dizdi.

Manchester'dan dönüş yolundayım. Dün İngiltere'nin bir takıma ait en büyük stadyumu Old Trafford'u gezdik.

Old Trafford Manchester United'ın yaklaşık 101 yıllık stadyumu. Şu andaki kapasitesi 76 bin kişi. Kurulduğu yıl böyle değilmiş tabii ki. 

İkinci Dünya Savaşı'nda bombalanmış ve daha sonra yeniden inşa edilmiş. Şu anda sadece ilk çıkış tüneli korunmuş, diğer yerler ise tamamen yeniden yapılmış. 

Old Trafford şu anda bir pazarlama canavarı olarak çalışıyor. İçinde müthiş bir Manchester United müzesi var. 

En önemli olaylarını bu müzede sergiliyorlar. Önce bu müze geziliyor. Sonra stadyumun diğer bölgeleri. Tur Manchester resmi ürünlerinin satıldığı mağazanın ziyaret edilmesiyle bitiyor. 

Yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Bedeli 20 pound. Günde yaklaşık 2000-3000 arası ziyaretçisi var. Yani yaklaşık 1 milyon kişi her yıl bu stadyumu geziyor. Sadece gezi geliri 20 milyon pound. 

Müzenin en önemli bölümü 1958'de Münih'te kalkarken düşen uçakta ölen ve yaralanan Manchesterlı futbolculara, yöneticilere ve gazetecilere ayrılmış bölüm. 

Manchester United bu kazada 9 futbolcusunu kaybetmiş. Daha sonra da yeniden takım kurmuş. 

Alex Ferguson tribünü 

Diğer önemli bir bölüm ise Manchester'ın efsane hocası Alex Ferguson'a ait. Henüz yeni kurulmuş. 

Ferguson geçtiğimiz günlerde Manchester'ın başında 25. yılını doldurmuş, kulüp de bu dünya rekorunu kutlamak için ona müzede bir bölüm ayırmış ve daha önce "kuzey tribünü" olarak adlandırılan tribüne "Alex Ferguson tribünü" adını vermiş.

Biz buna literatürde kısaca "bir markaya ait değerlerin korunması ve yaşatılması" diyoruz. Manchester gördüğüm kadarıyla markasını daha da bir efsaneleştirmek için elinden geleni ardına koymuyor. 

Manchester gezimiz dün akşam Manchester uçuşlarının sıklaştırılması nedeniyle verilen resepsiyonla sonlandı. Resepsiyona da üst düzey bir katılım vardı. 

Manchester Şehir Konseyi'nin THY'ye özel bir önem verdiğini gözlemledim. Geceye iki başkan yardımcısı katılıp bir de konuşma yaptı. 

Yaklaşık 150 davetli arasında Türkiye'nin İngiltere Başkonsolosu, THY'nin diğer şehirlerdeki temsilcileri, acente sahipleri, THY'nin önemli müşterileri ve Manchester United pazarlama takımı vardı. 

Gecenin yemekleri de Manchester'ın ünlü Türk yemekleri lokantası "İstanbul" tarafından hazırlanmıştı

Manchester gezisinde bir kez daha anladım ki THY'nin başarısı şansa bağlı değil. THY üst yönetimi dünya markası olma hedefine kilitlenmiş ve bu hedefe ulaşmak için de sistemli bir program yürütüyorlar. 

Hedefe giden yolda nasıl bir yol izlediklerini bir kez daha ilk elden gözlememe ve okurlarımla paylaşmama neden olan THY çalışanlarına teşekkür ederim. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. :)
 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim