• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türk Hava Yolları Kabil seferine başlıyor

Türk Hava Yolları Kabil seferine başlıyor
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin seferlerini sürdürdüğü Irak'ın her noktasında kesinlikle bir güvenlik sorununun bulunmadığını belirterek Kabil seferlerine başlanacağını söyledi.

THY, Kabil seferlerine başlıyor

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin seferlerini sürdürdüğü Irak'ın her noktasında kesinlikle bir güvenlik sorununun bulunmadığını belirterek, ''İki hafta içinde Kabil'e de seferler düzenleyeceğiz. Afganistan ve Irak'ın Türkiye'ye çok ihtiyacı var. Türk İş adamlarımızın da bu ülkelere ihtiyacı var, bunların birleşmesi gerekiyor'' dedi.

Kotil, THY'nin İstanbul'dan Irak'ın Basra şehrine düzenlediği ilk seferde, uçakta yaptığı açıklamada, Irak'ın tamamen tahrip olduğunu, bu nedenle bölgede yapılacak çok iş bulunduğunu, dolayısıyla büyük grupların da bölgeye gelmeye başladığını kaydetti. Irak'ta özellikle Basra'da akıl almaz iş imkanları bulunduğunu ifade eden Kotil, ''Bunun için Çinlilerin gelmesine gerek yok. Biz çok yakın bir mesafedeyiz. Yeter ki Türk iş adamları daha çok yatırım yapsın, haberi olmayanları da biz bilgilendirmiş olalım ve bölgeye gitsin. Çok emniyetli, sokakta güvenle gezebilirsiniz.

Biz de THY olarak şimdilik günde 3 sefer düzenlemeye başladık ama bunu her güne çıkaracağız. Öyle sanıyorum ki, dönüş ayağında her günün bile yetmeyeceğine karar vereceğiz. İlave olarak, önümüzdeki günlerde Necef ve Süleymaniye seferlerimiz başlayacak. Havaalanı problemi kalmazsa Musul'a da uçacağız. Böylece Irak'ın 6 şehrinde THY olacak. Hem Iraklıların yurt dışına hem de Türk ve Avrupalı iş adamalarının Irak'a ulaşmasını sağlıyoruz. Bizim için çok büyük ticari değeri var.''

Kotil, THY'nin son yıllarda gösterdiği başarının ardından da ''Müşteri her şeydir, patronumuzdur'' ilkesinin olduğunu ifade ederek, ''Müşterimizi çok iyi dinliyoruz. Bizden ne istiyorsa makul olan her şeyi yerine getiriyoruz. Bundan dolayı da Avrupa'nın en iyi hava yolu olduk. Bir THY çalışanı olarak, 'Bir Türk markası Avrupalıları geçer'i ortaya koymaktan onur duyuyorum. Şimdi sıra dünya birincisi olmaya geldi. İnşallah onu da başarırız'' diye konuştu.

Kendisini asıl heyecanlandıran şeyin Irak gibi zor topraklarda çalışmalar yapan iş adamları olduğunu vurgulayan Kotil, kendilerine bu iş adamlarının öncü olduğunu, onlarla birlikte Türkiye'nin Irak'ı ayağa kaldıracağını, bu yatırımlar sonucunda Türkiye'nin de çok ciddi bir maddi kazanç sağlayacağını söyledi.

Bağdat'a ilk seferleri de THY'nin başlattığını hatırlatan Kotil, ''Bir korku vardı, herkes 'Bağdat'ta güvenlik yok' diyordu. Ancak biz inceledik ve hiçbir problem olmadığını gördük. Bu tip konularda özellikle Avrupalılar tutucu yaklaşımlar sergiliyor. Dediğim gibi, Irak'ın uçtuğumuz her noktasında kesinlikle bir güvenlik sorunu yok. İki hafta içinde Kabil'e de seferler düzenleyeceğiz. Afganistan ve Irak'ın Türkiye'ye çok ihtiyacı var. Türk iş adamlarımızın da bu ülkelere ihtiyacı var, bunların birleşmesi gerekiyor'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim