• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Hava Yolları LOT kararını açıkladı

Türk Hava Yolları LOT kararını açıkladı
Türk Hava Yolları, uzun süredir ilgilendiği ve tüm dünyanın merakla beklediği satın alma konusunda nihai kararını açıkladı. Peki Türk Hava Yolları'nın (THY) Polonyalı LOT kararı ne oldu? İşte THY'nin LOT açıklaması...

Türk Hava Yolları LOT kararını açıkladı

Türk Hava Yolları, uzun süredir ilgilendiği ve tüm dünyanın merakla beklediği satın alma konusunda nihai kararını açıkladı. Peki Türk Hava Yolları'nın (THY) Polonyalı LOT kararı ne oldu? İşte THY'nin LOT açıklaması...

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Polonya ulusal havayolu şirketi LOT ile ilgili özelleştirme sürecini ve yatırım potansiyelini anlamaya yönelik bir ön inceleme çalışması yapılması hususunda karar almış ve İcra Komitesini yetkilendirmişti.

Bu kapsamda Türk Hava Yolları yetkilileri Ocak 2012 tarihinden bu yana Polonya ve Türkiye’de LOT yetkilileri ile bir dizi görüşme gerçekleştirmiş, LOT Havayolu Şirketi ile bir gizlilik anlaşması imzalanarak Mart ayı başında ön inceleme çalışması başlatılmıştır. Bu çalışmayla kapsam içi şirketler teknik, ticari, mali ve hukuki açılardan incelenerek elde edilen sonuçlar değerlendirilmek üzere Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’na sunulmuştur.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, büyüme stratejisi çerçevesinde yapacağı inorganik yatırımlarda, söz konusu fırsatın Türk Hava Yolları’na güçlü bir stratejik uyum ve sürdürülebilir bir rekabet avantajı sağlamasını ve aynı zamanda yatırım sonrası dönemde şirketin ufkunu açacak yeni bir oyun planı kurgulanabilmesi ve uygulanabilmesi için gerekli yönetim modelinin tesis edilebilmesini başlıca kriterler olarak görmektedir. Öte yandan, Türk Hava Yolları’nın son 10 yılda elde ettiği başarılarla eriştiği geniş ulaşım ağının ve bu dönemde geliştirdiği rekabetçi kurumsal yönetim modelinin yapılacak yatırımlarda her zaman fark yaratacak en önemli unsurların başında geleceği düşünülmektedir.

Bu çerçevede, Avrupa’nın köklü şirketlerinden olan LOT Havayolları’nın ticari ve stratejik potansiyeli ile Avrupa Birliği ve Polonya Havacılık mevzuatının yabancı sahiplik ve yönetim kontrolü koşullarının uygun ve hedeflerimizle örtüşen yapıda olmadığı, bu şartlarda gerçekleşecek bir satın almanın Ortaklığımızın orta-uzun vadeli büyüme ve hissedar değeri yaratma hedeflerine katkısının sınırlı olacağı kanaatine varılmıştır. Bu nedenle, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu LOT Havayolları özelleştirmesi sürecine ilişkin çalışmaların sona erdirilmesine karar vermiştir.

Türk Hava Yolları orta-uzun vadeli büyüme stratejisi çerçevesinde oluşabilecek yatırım fırsatlarını yukarıda açıklanan görüşler ışığında yakından takip etmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim