• BIST 10292.48
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Türk Hava Yolları, 'Troya' uçağını tanıttı

Türk Hava Yolları, 'Troya' uçağını tanıttı
Türk Hava Yolları, Troya boyamasıyla giydirdiği TC-JTP kuyruk tescilli Airbus A321 tipi yolcu uçağını basına tanıttı.

​Türk Hava Yolları, Troya boyamasıyla giydirdiği TC-JTP kuyruk tescilli Airbus A321 tipi yolcu uçağını basına tanıttı.

Türk Hava Yolları Teknik Hangarında düzenlediği lansmana Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; ‘Türk Hava Yolları olarak sadece ticari olarak değil, aynı zamanda topraklarının değerlerini dünyayla buluşturmayı görev edinmiş bir şirketiz. Biliyorsunuz UNESCO 1998 yılında Troya Antik Kenti’ni  Dünya Kültür Miras Listesi’ne kabul etti. Bu yıl 20. Yılı olması nedeniyle de Kültür Bakanlığı 2018 yılını Troya yılı ilan etti. Biz de bir uçağımıza Troya giydirmesi yaparak katkıda bulunduk ve bu katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.

BİR UÇAK DAHA GİYDİRİLECEK

Ekşi’nin ardından konuşan İlker Aycı ise, bir Airbus A330 uçağının daha Troya görseli giydireceğini ve böylece uzun uçuşlarda da Troya tanıtımı yapılacağını duyurdu.

Aycı: ‘Biz bu yıla nasıl katkımız olur diye oturduk ve düşündük. Sonunda bir uçağımızı Troya görseliyle giydirmeye karar verdik. Bu uçağımızla bu kültürün birikimlerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Her vesileyle ülkemizi dünyaya tanıtmak gibi bir görevimiz var. Burada Genel Müdürümüz Bilal Bey’e de Yeşilköy olan uçağımızın adını Çanakkale olarak değiştirelim diyorum. Böylece tantım daha güzel olur diye düşünüyorum. Ayrıca Çanakkale uçuşlarımızı da artıracağımızın müjdesini vereyim’ dedi.

Törenin son konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise; ‘THY’nin tüm yönetimin mensuplarına verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Skylife dergisinde Troya işlenerek yayınlar yapıldı. Bu yıl bize büyük katkılar sağlayacak. Emekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum’ dedi.

thy1-004.jpgthy2-007.jpgthy3-006.jpgthy4-002.jpgthy5.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim