• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Hava Yolları'nı boykot etmeye çağırdı

Türk Hava Yolları'nı boykot etmeye çağırdı
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), işten atılan işçilerle dayanışma için Türk Hava Yolları’nı (THY) boykot etmeye çağırdı.

 

Yazılı bir açıklama yapan AvEG-Kon, “10 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti, demokratik haklara yönelik saldırılarını sürdürmektedir. İşçilerin, emekçilerin örgütlenme ve hak arama mücadelesi patron-polis-yargı saldırısıyla engellenmeye çalışılıyor. 12 Eylül 1980 askeri faşist darbesiyle birçok alanda getirilen grev yasağı, AKP iktidarı tarafından daha da yaygınlaştırılmaktadır” dedi.
 
AKP iktidarının son icraatlarından birinin de THY’de çalışanların örgütlülüğünü kırmayı hedefleyen grev yasağı olduğunu hatırlatan konfederasyon, AKP hükümetinin Mayıs ayında THY’de grev yapılmasını yasaklayan bir yasayı jet hızıyla parlamentodan geçirdiğini belirtti.
 
Bunun üzerine THY çalışanları, havacılık sektöründe grev hakkını ortadan kaldıran bu yasayı 29 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Havaalanında 1 günlük iş bırakarak protesto etmişlerdi.
 
Ancak Havacılık iş kolunda çalışanlara getirilen grev yasağını protesto ettikleri için, THY ve ona bağlı THY Teknik A.Ş.’de çalışan ve Hava-İş Sendikası üyesi 305 işçi pervasızca işten atıldı. 
 
İşten atılmaları kendilerine SMS mesajı veya mail ile bildirilen işçiler, sendikaları Hava-İş öncülüğünde İstanbul Atatürk Havaalanında direniş başlatarak, işe iade edilmelerini istiyorlar. 3,5 aydır direnen işçiler, her Cumartesi günü Taksim THY Satış Ofisinin önünde de eylem yapıyorlar. 
 
AvEG-Kon, “İşten atılan THY çalışanlarının mücadelesi, Türk devletinin, demokratik bir hak olan grev hakkını yasaklama saldırısına ve demokratik haklarını kullanan bütün işçilerin sokağa atılmasına karşı bir mücadeledir. Bu mücadeleyi sahiplenmek, işçi sınıfının haklarını savunan, demokratik hak ve özgürlükler mücadelesi veren herkesin görevidir. Zira Türkiye’de işçi sınıfının örgütlenmesi, hak talep etmesi sürekli işten atılma saldırısıyla karşılanmaktadır” dedi.
 
THY’yi boykota çağıran AvEG-Kon şöyle dedi: “Türk devletinin işçilerin demokratik hakkı olan grev hakkına yönelik saldırılarını ve 305 THY işçisinin işten atılmasını bir kez daha şiddetle protesto ediyoruz. İşe iade için direnen THY işçilerinin yalnız olmadıklarını ve kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.
 
AvEG-Kon, tüm işçi ve emekçileri direnen işçilerle dayanışmak amacıyla Türk Hava Yollarını boykot etmeye çağırıyoruz. Bütün demokratik kurum ve kuruluşları, direnen işçilerin işe iadesi için uluslararası alanda yürütülen kampanyaları desteklemeye, THY temsilcilikleri önünde protesto eylemleri yaparak, direnişin sesini Avrupa sokaklarına taşımaya çağırıyoruz.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim