• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Türk kartalı 'AQUILA' Almanya'da tanıtıldı

Türk kartalı 'AQUILA' Almanya'da tanıtıldı
Segmentinde dünyanın ilk turbo motorlu uçağı olan Türk Kartalı Almanya'da görücüye çıktı.

Bursalı işadamı BPLAS CEO'su Mehmet Celal Gökçen'in 2016 yılında bünyesine kattığı AQUILA Türk Kartalı, büyük gelişim gösterdi. Segmentinde dünya sıralamasında hızla yükselen AQUILA Türk Kartalı, dünyanın havacılık alanındaki en büyük fuarlarından biri olan Aero Friedrichshafen 2018'de ilk kez tanıttığı AQUILA 212 turbo motoruyla bir ilke imzasını attı.

Very Light Aircraft (VLA) segmetinde dünyanın ilk turbo motorlu uçağı olan AQUILA, sınır tanımadan Alplerden Toroslara 6000 metre yükseklite uçuyor, saatte 252 kilometre seyir hızına ulaşıyor, saatte 23 litre benzin yakıyor, 117 beygir PS gücüne sahip, dört saat kesintisiz ve 1000 kilometre menzili bulunuyor. 'Türk kartalı yüksekten uçar' hedefiyle yolan çıkan AQUILA Türk Kartalı,bu özelliklerle kendi segmentinde yüksek irtifa yapabilen tek uçak konumunda.

Fuarda görücüye çıkan yeni model hakkında bilgiler veren BPLAS CEO'SU Mehmet Celal Gökçen, “ Rotaks'ın 912 turbo motoru ile uçağımızı hazırladık. Turbo motorun getirdiği bazı avantajlar var. Sıcak havalı yerlerde daha iyi soğuyor, yüksek irtifada çok daha iyi güç sağlayabiliyor. 912 motor bize 15 beygirlik artı bir güç getirdi. 15 beygiri havada hissetmek mümkün. Büyük bir ağırlık farkı getirmediği için önemli bir motor türü” dedi.

Zeplinin Anavatan'ında Türklerin gururu

Almanya'nın havacılık endüstrisinde oldukça önemli bir yere sahip olan Friedrichshafen şehri, fuara yıllardır ev sahipliği yapıyor.Güney Almanya'daki zeplinin anavatanı olan şehir dünyanın havacılık alanındaki en büyük ve en saygın fuarlarından biri olan Aero Friedrichshafen 2018 nedeniyle 38 ülkeden 630 katılımcı firmayı ve yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 85.000 metre kare kapalı alandaki fuara sivil havacılığa ilgisi olan yabancı ziyaretçiler akın ediyor. Türkiye'den geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ziyaretçi alan fuar bu yıl, özellikle AQUILA Türk Kartalı nedeniyle yakın takipte. Türkiye'nin coğrafi yapısı nedeniyle yeni turbo motorlu uçak ayrıca ilgi görürken, Türk ziyaretçiler Türk bir iş insanı tarafından yapılan bu yatırımı ve çalışmaları hayranlıkla izleyip, gurur duyduklarını aktarıyor. 

kartal_aqu.jpgkartal_aqu2.jpgkartal_aqu3.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim