• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Türk Loydu Olağan Genel Kurulu karıştı

Türk Loydu Olağan Genel Kurulu karıştı
Türk Loydu'nun 52'nci Genel Kurulu, Türk Loydu Vakfı'nın Konferans Salonu'nda yapıldı. Kara&Deniz Gazetesi'nin gündeme taşıdığı "Gemi Mühendisleri Odası'ndan Türk Loydu'na Hileli Çalım" haberi, yapılan genel kurula damgasını vurdu.

Türk Loydu Genel Kurulu karıştı

Türk Loydu'nun 52'nci Genel Kurulu, Türk Loydu Vakfı'nın Konferans Salonu'nda yapıldı. Kara&Deniz Gazetesi'nin gündeme taşıdığı "Gemi Mühendisleri Odası'ndan Türk Loydu'na Hileli Çalım" haberi, yapılan genel kurula damgasını vurdu.

Türk Loydu Yönetim Kurulu'na 5, asil 5'i yedek üye toplam 10 isim bildiren TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, seçimlerden dakikalar önce 4 kişi istifa ettirdi.

GMO Üyesi 4 üyenin istifa etmesi üzerine, Genel Kurula katılan üyelerin büyük çoğunluğu tepki gösterirken, Divan Başkanı Ali Eser, yapılan tavrın Türk Loydu geleneklerine uymadığını belirtti.

Metin Kalkavan tepki gösterdi

Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, söz alarak Gemi Mühendisleri Odası tarafından belirtilen 10 isimden 4'ünün istifa etmesinin doğru bir tavır olmadığını söyledi.

Türk Loydu Divan Heyetine verilen istifa dilekçelerinin geri çekilmesini isteyen DTO Başkanı Metin Kalkavan; "Türk Loydu Yönetimi için sizin belirlediğiniz isimleri biz seçelim, ama Türk Loydu Genel Kurulu'na zarar verecek bir davranışta bulunmayalım. Lütfen istifa dilekçesi veren üyelerin dilekçelerini geri çekmesini istiyorum" dedi.

Metin Kalkavan'ın konuşmasına tepki gösteren Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aykaş "Ben Gemi Mühendisi Odası'nın bir üyesi olarak konuşuyorum. Türk Loydu Vakıf senedinde Gemi Mühendisleri Odası tarafından 10 isim belirler diye bir madde var. Bunun 5 tanesi asil üye olarak belirlenir. Deniz Ticaret Odası ise Türk Loydu Yönetimine 1 asil 1 yedek üye belirlemesi lazım. Ancak siz bunu yapmıyorsunuz, ama bize dayatma uyguluyorsunuz. Bunu kabul edemeyiz" dedi.

Yaşar Duran Aykaş'ın sözleri üzerine söz alan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "Türk Loydu Vakıf senedi öyle belirtiyorsa, tabiki onu uygulamalıyız. Ama 52. Genel Kurulu'nu yapan Türk Loydu'nun Genel Kurulu, mahkeme gölgesinde geçmektedir. Türk Loydu'nun ilk toplantısında yüzü asık üyelerin olmaması gerekir. Bir Halim Mete, Bir Celal Çiçek yönetimde yapılan yanlışlıklara müdahale edecektir. Bunu biliniz"

Daha sonra kürsüye gelen Türk Loydu kurucularından Teoman Özalp, Genel Kurul'daki gelişmelerin kendisini üzdüğünü belirterek şunları söyledi; "Bugün Türk Loydu 52. Genel Kurulu'nu yapıyor. Bu Genel Kurullardan en az 40'ına katıldım. Bu 52 Genel kuruldan hiç birinde gerçekleşmeyen olaylar bu Genel Kurulda oluyor. Lütfen bir araya gelip anlaşın ve Türk Loydu'nun Genel Kurulu'na zarar vermeyin" dedi.

Celal Çiçek: Darbe mi yapılıyor?

İstanbul Sanayi Odası adına Türk Loydu Yönetim Kurulu'na seçilen Celal Çiçek kürsüye gelerek, tartışmaların yersiz olduğunu belirtti.

Gemi Mühendisleri Odası tarafından belirtilen 10 isimden 4'ünün seçimler öncesi istifa etmesinin yanlış bir şey olmadığını söyleyen Celal Çiçek; "Şu anda 6 isimden hangisi yabancı klas kuruluşunda çalışıyor. Bildiğiniz birşey varsa lütfen açıklayın. Sayın Kalkavan Yönetim Kurulunda yanlışlıkları gördüğümüz zaman yüzümüzün asılacağını söyledi. Hayır yüzümüz asılmaz. Böyle bir yanlışlığı sezdiğim zaman, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne kadar çıkar, yanlışlığı yapanın yanına bırakmam. Türk Loydu'nda bir darbe mi gerçekleşiyor? Onu öğrenmek istiyorum. Varsa bir yanlışlık şimdiden açıklayın" dedi.

TMMOB adına Berna Vatan, GMO üyesi Zühal Can, Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç ve GİSBİR adına Attilla Çiftçigüzeli birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalardan sonra seçime geçildi. Seçimler sonucu Türk Loydu'nun Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

TÜRK LOYDU YÖNETİM KURULU (ASİL)

HALİM METE: 60 OY (DTO KONTEJANINDAN)

ERHAN TUNÇAY: 59 OY (TSRB KONTEJANINDAN)

HÜSEYİN YUNAK: 59 OY (TSRB KONTEJANINDAN)

CELAL ÇİÇEK: 56 OY (İSO KONTEJANINDAN)

MESUT GÜNER: 36 OY

NURİ UYGUR: 35 OY

TAMER YILMAZ: 35 OY

SÜLEYMAN GENEÇ: 31 OY

ŞABAN TOLGA CİHANGİROĞLU: 24 OY

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

SEMİH ZORLU: 21 OY

DENETİM KURULU (ASİL)

ALİ ÖNDER

DERYA TURGUT

GALİP GÜNGÖRDÜ

DENETİM KURULU (YEDEK)

İSMAİL YALÇIN

NAZMİ BAYAR

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim