• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türk Metal eylemlere başlıyor

Türk Metal eylemlere başlıyor
Metal işkolu grup toplu sözleşmesinde uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Türk Metal eylemlere başlıyor, ilk eylem fazla mesaiye kalınmayacak.

tomotiv ve beyaz eşya başta olmak üzere çok sayıda önemli sektörün büyük bir kısmını kapsayan metal işkolundaki grup toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamadı ve uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Türk Metal Sendikası, arabuluculuk sürecinin başlatıldığını duyurdu. Sendika bu süreçte ilk eylem olarak fazla mesaiye kalmama eylemi yapılacağını duyurdu.

Türk Metal, Cuma günü yaptığı başkanlar kurulunda, işveren sendikası MESS’i basın aracılığıyla müzakereleri sınırlama ve “kırmızı çizgi çekerek” uzlaşmaların önünü tıkamakla suçlamıştı. Başkanlar Kurulu ayrıca uzlaşma sağlanamaması halinde eylem yapılması kararı da aldığını açıklamıştı.

Eylemler başlıyor

Türk Metal sendikası, 1 Aralık günü yapılan görüşmelerde de uzlaşma sağlanamayarak, “uyuşmazlık tutanağının” tutulduğunu açıkladı. Türk Metal tarafından yapılan yazılı açıklamada, gelinen aşamada 6 oturumda 55 maddenin kabul edildiği, 50 madde ve 3 yönetmelikte uzlaşma sağlanamadığı, uzlaşma olmayan maddeler arasında ücret ve maddi sosyal haklar olduğu kaydedildi.

Sendikanın teklifinin “İlk 6 ay için 1 Mart 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki enflasyon oranında artış, sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış” olduğu belirtilen açıklamada, uzlaşmazlığın işveren tarafının tutumundan kaynaklandığı savunuldu.

Açıklamada, Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiği belirtilerek, çalışma barışını ortadan kaldırmaya yönelik tutumun işveren sendikasından kaynaklandığı iddia edildi. Açıklamada, “Türk Metal, MESS’in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına karşı, yasal ve meşru eylemleri ortaya koymaktan çekinmeyecektir. Sendikamız ilk olarak aldığı kararla, uyuşmazlığın tutulduğu bugünden itibaren, işyerlerinde fazla mesaiye kalmayacaktır. Türk Metal Sendikası, bundan sonraki etkili ve yaygın eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve bu yasal ve meşru eylemlerin, sonuç alınıncaya kadar artarak devam edeceğini üyelerimize ve kamuoyuna ilan etmektedir” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim