• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Telekom için kritik tarih

Türk Telekom için kritik tarih
Rekabet Kurulu, Türk Telekom'un savunmasını aldı.

Rekabet Kurulu, rekabet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Türk Telekomünikasyon AŞ'nin savunmasını aldı 

Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Ömer Torlak başkanlığında gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Torlak, Kurulun, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin hakim durumunu kötüye kullanıp, kullanmadığının tespiti için soruşturma açıldığını belirterek, sözü soruşturma heyetine verdi. 

Soruşturma heyeti yetkilileri de Türk Telekomünikasyon AŞ'nin kendisine yapılan tesis paylaşımı başvurularını geciktirmek, zorlaştırmak veya engellemek yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik soruşturma açılmasına karar verildiğini anımsattı.

Bu süreçte yapılan tespit ve incelemeler neticesinde söz konusu şirketin bazı faaliyetleri nedeniyle hakim durumu kötüye kullandığını ifade eden heyet yetkilileri, şirkete idari para cezası verilmesi ve yazı gönderilmesi gerektiği kanaatine ulaştıklarını bildirdi.

Soruşturma heyetinin ardından söz alan Vodafone Net İletişim Hizmetleri AŞ temsilcileri heyetin görüşüne katıldıklarını ve Türk Telekomünikasyon AŞ'ye ceza verilmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

TurkNet İletişim Hizmetleri AŞ adına söz alan İlmutluhan Selçuk da tesis paylaşımının çok önemli bir konu olduğunu belirterek, "Ancak bu hizmet Türk Telekom tarafından bilerek geciktiriliyor." ifadesini kullandı. 

Daha önce hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Türk Telekom'a Kurul tarafından ceza verildiğini anımsatan Selçuk, konunun "tekerrür" kapsamında ele alınması gerektiğini söyledi. 

Toplantıya üçüncü kişi sıfatıyla katılan Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği temsilcisi Melih Özgüç de üyelerini desteklemek için toplantıya katıldıklarını aktararak, rekabet konusunda yaşanan sorunların tekrarlanmaması için Türk Telekom'a caydırıcı nitelikte ceza verilmesi gerektiğini kaydetti.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan da şirket olarak herhangi bir rekabet ihlali yapmadıklarını savundu.

Faaliyetleri nedeniyle hakim durumun kötüye kullanılması gibi bir durumun oluşmadığını öne süren Aslan, "Piyasaya negatif etkimiz yoktur." dedi.

Türk Telekomünikasyon AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Demir de ülke kalkınması adına yatırımların önemine dikkati çekti.

Karar tarihi

Yaklaşık 2,5 saat süren sözlü savunma toplantısı gizli oturumla devam ederken, Kurulun soruşturmaya ilişkin nihai kararını 9 Haziran'da açıklayacağı ifade edildi. Kararın bu tarihten önce alınması durumunda, Kurumun internet sitesinde yayımlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim