• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türk treyler sektörünün dünya yolculuğu, 9 Kasım’da “Zirveye” taşınıyor

Türk treyler sektörünün dünya yolculuğu, 9 Kasım’da “Zirveye” taşınıyor
TREDER’in 9 Kasım’da düzenleyeceği 2. Treyler Zirvesi, sektörün tüm paydaşları bir araya getiriyor. “Türk Treyler Sektörünün Dünya Yolculuğu” mottosuyla yapılacak zirvede, kamu ve özel sektörün ækatılımı ile Türk treyler sektörünün gelişimi masaya yatırıl

Türk treyler sektörünün tek temsilcisi olan Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), sektörün gelişimi için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. TREDER, ilkini ADR mevzuatına yönelik gerçekleştirildiği Treyler Zirvesi’nin bu yıl ikincisini düzenliyor. Avrupa’nın üretim üssü olma yolunda hızla ilerleyen treyler sektörünün gelecek vaadeden gelişimi doğrultusunda fırsatları iyi değerlendirmek ve gerekli çözümleri üretebilmek adına ilgili kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri İkinci Treyler Zirvesi’nde buluşacak. “Türk Treyler Sektörünün Dünya Yolculuğu” konsepti ile gerçekleştirecek zirvede Uluslararası Standart ve Konvansiyonlara Uyum, Türk Treyler Sektöründeki Fırsatlar ve Tehditler ile Treyler Sektöründeki Yeni Yatırımlar konulu paneller düzenlenecek. Mercedes-Benz’in ana sponsorluğunda, Alcoa, Intermobil, Saf-Holland ve Shell firmalarının katkılarıyla 2.Treyler Zirvesi, 9 Kasım Çarşamba günü Sheraton Grand Otel, Ataşehir’de gerçekleştirilecek. 

İhracat hedefi bir milyar dolar

TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, 2. Treyler Zirvesi için yaptığı çağrıda “Türkiye, Avrupa’nın ilk dört büyük treyler üreticisi arasında yer alıyor. Hedefimiz liderlik. Orta vadede 1 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var.  Bu hedefe yerli ve yabancı yatırımlar sayesinde ulaşacağız. Ülkemizdeki regülasyonları doğru oluşturursak, kamunun da desteğiyle sağlıklı pazar şartları yaratırsak Türkiye bu sektöre damgasını vuracak” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de üretilen her üç treylerden biri ihraç ediliyor

Türkiye treyler ve üstyapı ihtiyacını ülke kaynakları ile sağlandığının altını çizen Saltık; “Treylerdeki ithal oranı yüzde 5’lerde kalırken Türkiye, treyler üretiminin önemli bölümünü de ihraç ediyor. Ülkemiz, her üç treylerden birini ihraç ediyor. Türkiye; başta Avrupa olmak üzere, Türki Cumhuriyetler, Rusya, Ortadoğu ve Afrika’da önemli pazar payına sahip. Ülke olarak gündemimizde Moody's gibi yatırım anlamında negatif konular konuşulurken Treyler sektörü, hem yerli üretimi hem de yabancı yatırımın dikkatini çeken ve Türkiye'yi yatırım yapılması gereken ülke kategorisinde gören avantajları ile gelişime açık bir alan. Bu konuda kamunun da desteğini bekliyoruz” dedi. 
 
Dünyada bir milyon 300 bin adet treyler üretiliyor

Dünya treyler üretimi bir milyon 300 bin adet olduğunu vurgulayan Başkan Saltık, Türkiye  ise 30 bin adet treyler ürettiklerine değinerek Türkiye için çok önemli bir fırsatın bulunduğuna işaret etti. Türkiye’de treyler üretim kapasitenin yeni yatırımlarla 100 bin adede çıkacağını kaydeden Saltık, “Türk Treyler Sektörünün Dünya Yolculuğu” mottosunu bu yüzden seçtik. Türkiye’nin treyler üretim merkezi olma yolunda hem fırsatı hem de potansiyeli var. Sadece sektör için değil ülke için bir fırsat” şeklinde konuştu. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ilgili Sivil Toplum Kuruluşları, sektör yetkilileri ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirilecek zirvede çok önemli konular gündeme getirilecek. ADR, ATP gibi regülasyonların Türkiye’de uygulanmasının yanı sıra sektörün kanayan yarası olan sahtecilik, merdivenaltı üretim de gündeme taşınacak. Zirvede hurda teşviki, denetimler, Ar-Ge merkezi konulardaki öneriler de sektöre ışık tutacak.        

treyler_zirvesi.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim