• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Türk yıldızları Pamukkale'de nefes kesti

Türk yıldızları Pamukkale'de nefes kesti
Türk Yıldızları'nın beyaz cennet Pamukkale'deki gösterisi nefes kesti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Türk Yıldızları hafta sonunda onbinlerce vatandaşa unutulmaz anlar yaşattı. Denizli Valiliği'nin organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte 7 uçaktan oluşan Türk Yıldızları öğle saatlerinde dünyada bir eşi daha bulunmayan ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezi Pamukkale'de gösteri yaptı. Gösteriyi izlemek isteyen onbinlerce vatandaş sabah saatlerinden itibaren Pamukkale'ye akın edince kilometrelerce kuyruk oluştu.

Denizli-Pamukkale arasındaki 25 kilometrelik yolu bir saatten fazla bir sürede aşan vatandaşlar olurken, polis tüm kavşaklarda güvenlik önlemlerini alıp trafiğin akması için çalışma başlattı. Yoğunluktan dolayı trafik ekipleri araçlarla anons yapıp sürücüleri uyarırken, Pamukkale'ye ulaşanlar travertenlere çıkıp gösteriyi bekledi. Öğle saatlerinde Milas-Bodrum Havaalanı'ndan havalanan Türk Yıldızları beyaz cennet Pamukkale'nin üzerinde gösterileriyle nefes kesti. Akrobasi hareketleriyle kendilerini izleyen onbinlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatan Türk Yıldızları'nın gösterisini vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Yaklaşık 20 dakika süren gösterinin ardından Türk Yıldızları yeniden Milas-Bodrum Havaalanına giderken, vatandaşlar Pamukkale'den ayrılabilmek için yine zor anlar yaşadı. Pamukkale-Denizli istikametinde yine kilometrelerce uzunlukta araç konvoyu oluşurken, bazı vatandaşlar köy yollarına saparak Denizli'ye ulaşmaya çalıştı.

Vatandaşlar Türk Yıldızları'nın gösterisinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli olarak bir ilki yaşadıklarını belirterek, "Türk Yıldızları'nın kabiliyetini, cesaretini, güzelliğini, güzel şovunu hep birlikte izledik. Gururlandık, güven duyduk. Pilotlarımız, silahlı kuvvetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emin ve yetenekli kişilerin elinde olduğunu yeniden görmüş olduk" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türk Hava Kuvvetleri ve milletin gözbebeği olan Türk Yıldızları'nın 7 uçağı ile Pamukkale'de akrobatik gösteriler yaptığını belirtere, "Bu gösteri Denizli'nin her noktasında izlenebildi. Daha önce bu sadece bir defa yapılmış ve uzun yıllardır böyle bir aktivite yapılmamış. Biz bu gösterinin Pamukkale'de yapılmasını uygun gördük. Bu gösterdi ki, Pamukkale ile Denizli'nin arasında ciddi bir kopukluk var. Biz şuna inanıyoruz. Eğer bir kentin değerine o kentte yaşayanlar sahip çıkamıyorsa orada bir yanlışlık vardı. ve bu sıkıntıyı çözmek zorundadır. Bu gösteri bir vesile oldu ve herkes için bir anlam ifade etti. Biz yöneticiler olarak, bu işin çaresini bulup zaman zaman bu şehrin insanlarını Pamukkale'ye getirecek formülleri bulmak zorundayız" dedi. Pamukkale'nin dünyada bir tane olduğunu ve unesco'nun dünya miras listesinde bulunduğunu belirten Vali Demir, "Hem doğal, hem arkeolojik çok önemli bir değer. Türk Silahlı Kuvvetleri ve halkımız bütün unsurlarıyla burada bir araya geldi. Bizim en çok ihtiyacımız olan şey ortak düşünebilmek ve ortak hareket edebilmek. Tek yürek olarak çarpabilmek. Bunu başarabildiğimiz zaman bizim yapamayacağımız bir şey yok. Bugün bu gösteri bunu gösterdi. İnsanların destek verdiği her şeyde başarı vardır" dedi.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim