• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Yolcuları, uçakta en çok ileri teknoloji ve rahatlığa önem veriyor

Türk Yolcuları, uçakta en çok ileri teknoloji ve rahatlığa önem veriyor
Emirates, Türk yolcuların seyahat seçimlerini yaparken en çok neye önem verdiklerine ilişkin araştırma bulgularını açıkladı. Araştırma, son dönemde uluslararası uçuş yapan 200’den fazla Türk yolcunun katılımıyla yapıldı.

Emirates, Türk yolcuların seyahat seçimlerini yaparken en çok neye önem verdiklerine ilişkin araştırma bulgularını açıkladı. Araştırma, son dönemde uluslararası uçuş yapan 200’den fazla Türk yolcunun katılımıyla yapıldı. (Araştırma Ağustos 2019’da “Method Research Company” tarafından Emirates adına yapılmıştır.)

Son dönemde uluslararası uçuş yapan 200’den fazla Türk yolcu arasında yapılan ve yüz yüze mülakat yoluyla yapılan araştırma aşağıdaki verileri ortaya koydu:

 

Türk yolcular kolay ve sorunsuz bir uçak yolculuğu deneyimi yaşamak için en çok rahatlık ve teknolojiye önem veriyor. Katılımcıların; 

%61’i yolculukları sırasında en çok rahatlığa önem verdiklerini belirtti,

%54’ü havayolu seçimi yaparken koltuk rahatlığının en büyük öncelik olduğunu belirtti,

%68’i uçuş sırasında kablosuz internete (Wi-Fi) bağlandığını söyledi,

Araştırma katılımcılarının %60’ı biletlerini havayolu web siteleri veya uygulamaları üzerinden aldığını söyledi.

Katılımcılarla yapılan detaylı mülakatlar ayrıca yolculukları hakkında detaylı bilgileri cep telefonları yoluyla almanın yüksek öneme sahip olduğunu ortaya koydu.

 

Ek bulgular genel olarak, havayolunun yiyecek ve içecek ikramlarının Türk yolcular için önemli olduğunu ve ayrıca uçağın aydınlatması ve iç yerleşimi gibi estetik ayrıntılara dikkat ettiklerini gösteriyor. Türk yolcular uçuşları sırasında uçaktaki kabin ekibinin tecrübeli ve cana yakın olmasını tercih ediyor. Araştırma ayrıca Türk yolcuların tüm seyahat süresince “evde” hissetmek istediklerine, örneğin kendi damak tatlarına uygun yemek seçenekleri ve kendi dillerini konuşan havayolu personeli olmasına önem verdiklerine işaret ediyor.

 

Emirates’in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü Bahar Birinci, “Emirates müşterilerin konforuna ve rahatlığına büyük önem veriyor ve sorunsuz, keyifli bir seyahat deneyimi sunmak için en son teknolojiye, ürünlere ve hizmetlere yatırım yapıyor. Yapılan araştırma Emirates’in Türk yolcuların alışkanlıkları ve öncelikleri ile aynı çizgide olduğunu ve havacılıkta çıtayı sürekli olarak yükseltmeye kendini adadığını ortaya koyuyor.” dedi.

1576564897_czg_4000.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim