• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Türkçe çocuklarından Turkcell'e ziyaret

Türkçe çocuklarından Turkcell'e ziyaret
Dünyanın dört bir yanından 10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen bir grup çocuk, Turkcell Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Türkçe çocuklarından Turkcell'e ziyaret

Dünyanın dört bir yanından 10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen bir grup çocuk, Turkcell Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Burada Genel Müdür Süreyya Ciliv ve Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın ile sohbet eden çocuklar, hünerlerini de ortaya koydu.

Amerikalı Antonio Beltran, ‘Canım İstanbul’, Nijeryalı Zara Amınu ‘Etme’ adlı şiirleri okurken; Iraklı Civan Taha, ‘Seni Ben’, Malili Taner Kulibali ise ‘Yine Aylardan Kasım’ parçalarını seslendirdi. Şarkı ve şiirleri keyifle dinleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Kazak Aybike Tekin'e "Hedefin ne, ileride ne olacaksın?” diye sordu. Aybike'nin "Ben sosyal biriyim, masa başında olmaktan hoşlanmıyorum." cevabı Ciliv'i güldürdü.

Ziyarette çocuklara Turkcell’in faaliyetlerini anlatan Ciliv, kurumun 9 ülkede 65 milyon abonesi bulunduğunu belirtti. Ciliv, "Hem mobilde hem fiber internet alanında etkiniz. Bizler, daha evvel ortaokulda öğrenci idik, ama şu an mühendis olup Turkcell’in dümenindeyiz. Ayrı olmanın, yeni olmanın yollarını arıyoruz. Malum, mobil iletişim devamlı ilerleyen, yenilenen bir alan. Bizce bu alanda dünya için faydalı şeyler yapmak çok mümkün." ifadelerini kullandı.

Ciliv, Türkçe Olimpiyatları’nda yerini alan çocuklara hitaben "Eğer kendinize güvenir, elinizden geleni yapar, öğrenmeye odaklanırsanız başarı elde edersiniz. Başarı, sizden kaçamaz." dedi. Dilediği, gönlünde yatan alanlara eğilenlerin hayatta başarılı olduğunu anlatan Süreyya Ciliv, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Ben talebe iken hep eni iyi olduğum konulara eğilirdim. İlgi duyduğum alanlara odaklanırdım. Bu anlamda denemelerim de oldu. Denediğim alanlardan hoşlanıp hoşlanmadığımı kendime devamlı sorardım. Dolayısı ile her daim hoşuna giden, ilgi duyduğun dala eğilmek önemli. Eğer edebiyat ya da müziğe ilgili isen ona odaklan. İlla mühendis ya da doktor olman şart değil. Şunu unutmamalı, bireyler beğendiği, gönlünde olan dala yöneldiğinde başarılı oluyor. Bunun için akıl yürütmek, gelecekte hangi alanlar revaçta olacak diye uzun uzadıya ele almak gerekiyor. Yani kafayı kullanmak gerekiyor. Ben, 1976’da liseyi bitirdiğimde Türkiye'de bir fakültede dahi bilgisayar eğitimi yoktu. 'Amerika'ya gider, bilgisayar öğrenirsem Türkiye'ye katkım olur' diye aklımdan geçirdim. Bu fikri uygulamaya koyup başarılı da oldum. Evet, burada önemli olan araştırma yapmak, kafa yormak.

Ben, Harvard'da MBA yaparken günün birinde IBM'in Üst Yöneticisi (CEO) geldi. Ona sordum 'Siz dünyanın bir numaralı firmasının bir numaralı adamı oldunuz, formülünüz ne' cevabı tahmin edin ne oldu? CEO’nun cevabı, ‘konulara daha evvel bakmak, incelemek' oldu. 80-100 bin elemanı bulunan şirkette en alttan başladı. Görevini en iyi şekilde yapıp aşama aşama terfi etti. Dolayısı ile öğrenciler de IBM CEO'su gibi derslerini ciddiye almalı, evvelden konuları incelemeli."

TÜRKÇE ÇOCUKLARINA ‘BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’ BENZETMESİ

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın ise 10. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de buluşan öğrencileri Birleşmiş Milletler'e benzeterek; "Bu çocuklarımız, bulundukları yerlerde dilimizi kullanıyor. 10.'su yapılan olimpiyatlar harikulade. Bin 500 öğrenci şarkıları ve şiirleri ile gayet güzel." yorumunu yaptı.

Kendinin de küçükken bir grup akranı ile ABD'ye konuk olduğunu aktaran Sayın, olimpiyatların güçlü diyaloglara ortam oluşturduğuna temas etti. Sayın da Ciliv gibi öğrencilerle sohbet etti, Türkiye’ye ve Türkçe Olimpiyatları’na dair sorular yöneltti.

Iraklı Civan Taha'ya "Türkiye ve olimpiyatlar nasıldı?" diye soran Sayın, "Her şey çok iyiydi, her şey gayet iyiydi." karşılığını aldı. Sayın’ın "Burada arkadaş edindin mi?" sualine muhatap olan Nijeryalı Zara Amınu'ya da "Evet edindim, adı Betül." yanıtını verdi.

Türkiye'de nereleri dolaştığı sorulan Amerika’nın Teksas eyaletinden Antonio Beltran ise Bursa, İzmir, Ankara ve Kapadokya'yı dolaştığına işaret etti. Beltran'ın "Ha Gayseri'ye de gittim." sözleri Emre Sayın'ı kahkahaya boğdu.

Ziyarette daha sonra Türkçe Olimpiyatları’na katılan çocuklar tarafından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’e bir tablo takdim edildi. Tabloya hediyelerle karşılık veren Ciliv, öğrencilere Turkcell Genel Merkezi’ni dolaştırdı; kurum olarak müşterilerine sundukları hizmetlerden söz etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim