• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye bir helikopteri bedavaya getirdi

Türkiye bir helikopteri bedavaya getirdi
ABD'li Sikorsky'den 17 adet S-70 B Seahawk satın almak için sözleşme imzalayan Türkiye, gecikme olunca hiç denemediği bir yola başvurdu.

BİR HELİKOPTERİ BEDAVAYA GETİRDİ

ABD'li Sikorsky'den 17 adet S-70 B Seahawk satın almak için sözleşme imzalayan Türkiye, gecikme olunca hiç denemediği bir yola başvurdu.

Gecikmenin bedeli olarak ABD'den bir helikopter daha talep edildi. Sözleşme gereği 24 helikopter parası ödeyen Savunma Sanayii Müsteşarlığı, karşılığında 25 helikopter alacak. Böyle bir durumun ilk kez yaşandığına dikkat çeken savunma çevreleri, "Türkiye her geçen gün masaya daha güçlü oturuyor." değerlendirmesinde bulundu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaç duyduğu toplam 24 S-70B SeaHawk helikopterinin tedariki için 2005'te ABD'li Sikorsky ile sözleşme imzalanmıştı. 7 helikopter teslim edildi. İkinci paket kapsamında alınacak 17 SeaHawk'ın da bir bölümü Türkiye'ye ulaşırken, teslimatın tamamı zamanında gerçekleştirilemedi. Tüm helikopterlerin 2010'un başında gelmesi gerekiyordu. Önce 3 aylık bir gecikme olacağı duyuruldu fakat helikopterler gelmedi. Bunun üzerine Savunma Sanayii Müsteşarlığı bir ilke imza atarak gecikme bedeli olarak bir tane fazla helikopter talep etti. Normalde gecikme cezaları bazen yedek parça olarak bazen de para şeklinde tahsil ediliyor. Fakat paranın bir bölümünün geri alınması pek söz konusu olmuyor. Talep önce kabul edilmedi fakat müzakerelerin ardından Türk tarafının isteği yerine geldi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim