• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Türkiye ile Almanya arasında işbirliği

Türkiye ile Almanya arasında işbirliği
Türkiye ve Almanya arasında sivil havacılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla 10 Nisan 2013 tarihinde Paris’te iyi niyet protokolü imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Almanya Sivil Havacılık Genel Müdürü Gerold REICHLE tarafından imzalanan deklarasyon, sivil havacılıkta iki ülke arasında kapsamlı bir işbirliğinin tesisini içeriyor.

İmzalanan deklarasyona göre, her iki ülke arasında sivil havacılık alanında bilgi paylaşımı ve diyalogun geliştirilmesi yoluyla iki taraflı işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve küresel işbirliği için havacılık faaliyetlerinin ortak çıkarlar çerçevesinde desteklenmesi amaçlanıyor. 
 
Protokol kapsamında, Emniyet, Güvenlik, Çevre ve Hava Trafik Yönetimi konularında koordinasyon ve sürdürülebilir işbirliğinin oluşturulması için diyalogun geliştirilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Ayrıca Uzman personel ve tecrübe değişimi, emniyet verilerin paylaşılması, denetleme kapasitesinin arttırılması,  Havacılık Güvenliği Yönetimi(SMS) uygulamaları ve eğitim konuları da işbirliği yapılabilecek diğer alanlar olarak belirlendi. 
 
Bu iyi niyet protokolü kapsamında her iki ülkenin Sivil Havacılık Otoriteleri arasında yapılacak işbirliği aynı zamanda ulusal yasalar ve düzenlemelerin geçerliliği ve ilgili kaynakların ve ulusal fonlarının kullanılabilirliğini de içeriyor. 
 
1.20130412145546.jpg
 
2.20130412145601.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim