• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Türkiye'den Gazze'ye hava köprüsü

Türkiye'den Gazze'ye hava köprüsü
72 saatlik ikinci ateşkesin sürdüğü saatlerde İsrail ve Mısır, Türkiye’ye yaralıların taşınması için insani hava köprüsü kurulması için izin verdi.

İsrail, Türkiye ile yürütülen temaslar sonrasında insani yardım amaçlı olarak hava sahasını kullanma izni verdi. Mısır’dan da benzer izin çıktı. Bu izinden sonra sağlık bakanlığı’na ait bir ambulans uçak, İsrail’in Ben Gurion Havaalanı’na giderek dün sabaha karşı üçü kadın dört yaralı Gazzeliyi tedavi edilmek üzere Ankara’ya getirdi. Yaralıları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Dr. Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu karşıladı. Hava köprüsü kurulduğunu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Twitter hesabından duyurdu. Davutoğlu şu bilgileri paylaştı: “Gazze’deki insanlık dramında yaralanan 4 Filistinli kardeşimizi Ankara’da karşıladık. C-130 uçaklarımızla kuracağımız hava köprüsüyle çok sayıda Filistinli kardeşimizi Türkiye’de tedavi etmek için tüm hazırlıklarımız tamam.”

FELÇ RİSKİ VAR
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gazze’den Türkiye’ye getirilen yaralıların bilinçlerinin açık olmasına karşın birinde felç durumunun söz konusu olduğunu ve hepsinin rehabilitasyona alınacaklarını belirterek, “Dört yaralıdan sonra şimdi 60-65 yaralının daha getirilmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılıyor” dedi. 19 yaşındaki İhab Muhammed Naccar’ın 2.5 saat enkaz altında kaldığı için felç riskinin söz konusu olduğunu ifade eden İşler, “Naccar, ailesinden 7 kişiyi kaybetmiş. Annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi ve kendisi kalmış, diğer aile fertleri saldırıda şehit olmuş. Diğer, hanımlar da aynı şekilde. Onların da yaşadıkları acıya rağmen moralleri yüksek” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim