• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Türkiye'nin en modern deniz kapısı, Yalova Ro-Ro Terminali hizmete giriyor

Türkiye'nin en modern deniz kapısı, Yalova Ro-Ro Terminali hizmete giriyor
Türkiye'nin en modern Ro-Ro terminali açılış için gün sayıyor. Ekol Lojistik tarafından 50 milyon dolar yatırımla inşa edilen Yalova Ro-Ro Terminali, 70 bin metrekare oturum alanı ve 500 treyler kapasitesine sahip.

Türkiye’nin Intermodal taşımacılık alanında pazar lideri olan Ekol Lojistik, 50 milyon dolar yatırımla Türkiye'nin en modern deniz kapısı haline gelecek Yalova Ro-Ro Terminali'ni hizmete açmak için gün sayıyor.

Yalova Topçular mevkiinde 70 bin metrekare oturum alanı ve 500 treyler kapasiteli Yalova Ro-Ro Terminali, önümüzdeki günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete açmayı planlıyor.

Kurulduğu 1990 yılından itibaren taşımacılık, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 15 ülkede kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren ve entegre bir lojistik şirketi haline gelen Ekol Lojistik, dünyanın sayılı, Avrupa'nın ise ikinci Intermodal şirketi olarak öne çıkıyor.

Türkiye başta olmak üzere 15 ülkede kapalı alanı 750 bin metrekarenin üzerindeki dağıtım merkezinin yanı sıra Intermodal taşımacılığa fırsat veren 6 Ro-Ro gemisi, haftalık 48 sefer yapan blok trenleri ve 5 bin 500 aracıyla da Ekol, Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasında üst sıralardaki yerini koruyor.

İstanbul Anadolu yakasının kabusu haline gelen Haydarpaşa Limanı treyler trafiğini ortadan kaldıracak ve Harem - Üsküdar arası trafiğini rahatlatacak olan Yalova Ro-Ro Terminali, yaklaşık 100 bin treyleri denize kaydırarak İstanbul trafiğine nefes aldıracak.

Haydarpaşa Limanı’nda yürütülen yurtdışı operasyonlarını Yalova Ro-Ro Terminali'ne kaydıracak olan Ekol Lojistik, şehir içi TIR çekicisi trafiğini azaltırken, trafikteki saat kısıtlamasının yarattığı verimsizlikleri de ortadan kaldıracak.

İHRACATÇI RAHATLAYACAK, MALİYETLER DÜŞECEK

Türkiye dışında 15 ülkede temsilcilikleri ve şirketleri bulunan Ekol Lojistik, hizmete açacağı Yalova Ro-Ro Terminali ile, 2016 rakamlarıyla yaklaşık 100 bin Treyleri trafikten çıkarmış olacak. Bu projeyle 100 bin araç ana arter ve köprüleri kullanmayacağı için trafik yoğunluğu azalacak.

Ayrıca Yalova Ro-Ro Terminali sayesinde 4 milyon kilometre yol, 1.5 milyon litre dizel yakıt tasarrufu sağlayacak. Yalova Ro-Ro Terminali'nin yatırımının ilk etap maliyeti arazi satın alma bedeliyle birlikte 50 milyon dolar. Mevcut durumda Haydarpaşa Limanı’nda yürütülen yurtdışı operasyonlar Yalova Topçular’a aktarılınca şehir içi trafiği azalırken, belirli saatlerdeki trafik yasaklarına bağlı operasyonel verimsizlik düşecek.

Gebze, Bursa, İzmit, Eskişehir gibi üretim merkezleri ve ihracatçılara daha yakın bir lokasyonda verilecek hizmet nedeniyle kilometre tasarrufu da sağlanırken, maliyetlerin düşmesi verimliliğin artmasına neden olacak. Yalova Ro-Ro Terminali'nin hizmete girmesiyle birlikte, Osmangazi Köprüsü'nün bölge ulaşımına katkısı artacak.

LOJİSTİKTE; TÜRKİYE'DE LİDER, AVRUPA'DA İKİNCİ!

Ekol Lojistik, Intermodal taşımacılıkta kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren entegre bir lojistik şirketi konumunda. Aklı, duyguyu ve bilinci birleştiren iş yapış modelini teknolojiden aldığı ilhamla destekleyen Ekol Lojistik, her zaman müşterilerine entegre, esnek ve en etkin çözümleri sunuyor. Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İran ve Slovenya’da olmak üzere, 750 bin metrekarelik depolama ve dağıtım merkeziyle, rakiplerine karşı bir adım önde hizmet veriyor.

Dağıtım alanındaki gücünü sahip olduğu insan kaynağıyla bütünleştirmeyi başaran Ekol Lojistik, kusursuz müşteri memnuniyeti için bitmeyen bir enerjiyle hizmet veren 6 bin 500’ün üzerinde çok uluslu çalışanı, Ekol Lojsitik'i başarıya taşıyan en önemli unsur olarak nitelendiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim