• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

'Türkiye'nin Otomobili'nden' tanıtımdan önceki son görüntü paylaşıldı

'Türkiye'nin Otomobili'nden' tanıtımdan önceki son görüntü paylaşıldı
Yerli otomobilin tanıtımı yarın yapılacak toplantıyla gerçekleştirilecek. Bu haftanın ilk gününden itibaren yapılan ve araç hakkında bilgi sahibi olmayı sağlayan paylaşımların en sonuncusu bugün TOGG'un resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Türkiye’nin ilk defa 2011 yılında duyduğu “Yüzde 100 yerli otomobil” projesinde sona gelindi. 2017 yılında kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG), bu haftaya kadar büyük bir gizlilikle sürdürdüğü Yerli Otomobil projesinin tanıtımdan önceki son fotoğrafını da bugün sosyal medya hesabından paylaştı.

Dün paylaşılan yerli oto fotoğrafında otomobilin farlarının arasında kalan panjurunda “Lale” motifi dikkat çekerken bugünkü paylaşımda yerli otomobilin elektrik motoruyla hareketini gösteren video paylaşıldı.

 

Paylaşımda olan videoya dikkatli bir biçimde bakıldığında ön ve arka tekerleğe bataryadan bir güç iletiminin söz konusu olduğu görülüyor. Bu da aracın ön ve arka tekerleklerinde birer elektrik motoru olduğunu ve böylelikle 4×4 çekiş sisteminin varlığını gösteriyor. Başta sarı renkle anlatılan güç aktarımı daha sonrasında yeşil renkle ters yönde gösteriliyor. Böylelikle otomobil tekerleklerdeki kinetik enerjiyi gövdenin ortasında yer alan bataryalara depolayabiliyor.

RESMİ TANITIM YARIN GERÇEKLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın gerçekleştirilecek resmi tanıtımda tamamen elektrikli olan C sınıfı SUV modeli yerli otomobil Osman Gazi Köprüsü’nden Erdoğan’ın kullanımıyla ilk sürüşünü yapacak.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNDE 1453 VE 1923 SÜRPRİZİ 

Bu paylaşımın ardından saat 14.53'te ise aracın direksiyonunu, ön konsolunu ve iç tasarımın bir kısmını gösteren bir fotoğraf paylaşıldı.

 

Paylaşımda, "Sizi dinledik, 14.53’te geldik, #TürkiyeninOtomobili dünyaya açılacak, #GönülleriFethedecek, Saat 19.23’te yine buluşalım." ifadelerine yer verildi. 

Sosyal medyada yoğun ilgi gören paylaşım, dakikalar içerisinde binlerce beğeni aldı. Sosyal medya kullanıcıları fotoğrafın 14.53'te paylaşılmasının İstanbul'un fetih tarihi olan 1453'e atıfta bulunulduğu şeklinde yorum yaparken, bir sonraki fotoğrafın bugün saat 19.23'te paylaşılacağının duyurulması ise Cumhuriyet'in ilanı olan 1923 tarihiyle ilişkilendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim