• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye'ye Fransa'da yabancı yatırımcı ilgisi

Türkiye'ye Fransa'da yabancı yatırımcı ilgisi
Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016'ya Türkiye'den katılan belediyelere ve inşaat şirketlerine yoğun yabancı yatırımcı ilgisi olduğu gözlendi.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016'ya Türkiye'den katılan belediyelere ve inşaat şirketlerine yoğun yabancı yatırımcı ilgisi olduğu gözlendi.

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen, bin 700 metrekarelik alan ve 850 kişilik katılım ile Türk şehirlerinin ve gayrimenkul şirketlerinin gövde gösterisine sahne olan fuarda, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırındaki görseller ve şovlar göz kamaştırdı.

Katılımcı ve kapladığı alan açısından 89 ülke arasında ilk 5'te yer alan Türkiye'ye yoğun yabancı yatırımcı ilgisi olduğu görüldü.

Yetkililer, son zamanda yaşanan bazı olumsuz olaylara rağmen yabancı yatırımcıda herhangi bir tereddüt görmediklerini, daha önce planladıkları görüşmeleri gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini hatta yeni yatırımcıların kendilerine ulaştıklarını bildirdi.

'Yatırımcıların hiçbir kaygısı veya tereddüdü yok'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Özellikle son dönemde Türkiye'de estirilmeye çalışılan terör hadiseleriyle ilgili bahsedildiği gibi yatırımcıların hiçbir endişesi veya kaygısı yok. Bize 'Yatırım yapalım, ilinize gelelim, destek olalım, bize yer gösterin' diye ciddi bir talep var. Birinci gün olmasına rağmen sergilediğimiz 5 projede de almamız gerekenin hepsini aldık" dedi.

"15 milyar dolarlık yatırım talebi"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da "Bandırma'da düşündüğümüz liman ve sanayi ile ilgili Hollandalı bir şirketin yetkilileri 'Buraya 15 milyar dolar yatırım yapmaya hazırız' diyorlar. Yabancı yatırımcıda algımızın kötü olduğuna dair bir şey yok" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, fuarın daha ilk saatlerinde 5 yabancı yatırımcı ile görüştüklerini kaydederek, taleplerin daha çok ticari gayrimenkul enstrümanları ile ilgili geldiğini söyledi.

"Bursa'ya sağlık turizmi alanında ilgi var"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, "Tarımda, sanayide, endüstride geldiğimiz seviyeyi sağlık turizmine de taşımak istiyoruz. Bu konuda önemli çalışmalarımız var. Sağlık turizmi konusunda yabancı yatırımcılar ilgili. Onlara projelerimizi anlatıyoruz" dedi.

"Belediye ve şirket stantları dikkati çekti"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, yabancıların Türkiye'den gelen belediyelerin ve şirketlerin stantlarına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Yurt dışında yaratılmak istenen olumsuz algının yatırımcıya yansımadığını gördük" diye konuştu.

'Yeni bir yaklaşımla ekonomik anlamda çok iyi yerlere gidebiliriz'

Fuarda kurulan stantlar arasında Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla Kazlıçeşme sahil yolunda hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesi de yer aldı.

Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Bundan sonraki süreçte 2001 sonrası yakaladığımız ivmeyi tekrar yakalamak istiyor ve bunu bekliyoruz. Uluslararası yatırımcıların kabul edeceği yeni bir yaklaşımla ekonomik anlamda çok iyi yerlere gidebiliriz" dedi.

'Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor'

MIPIM 2016'da 3 farklı ofis projesinin tanıtımı yapan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Gayrimenkul uzun vadeli bir iş. Konut da alışveriş merkezi de karma projeler de yapıyoruz. 3 ila 5 yılda çıktığınız projelerin dışında çok daha uzun vadeli ticari projeler olabiliyor. Bu yüzden mevcut döneme değil daha uzun vadeye bakıyoruz. Bazı terör olayları gibi olumsuzlukların etkisini şu anda görmedik. İlgi artarak devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim