• BIST 9524.59
  • Altın 2508.671
  • Dolar 32.5688
  • Euro 34.7249
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

"Türkiye'yi kıskandıkları için her türlü oyunu oynuyorlar"

"Türkiye'yi kıskandıkları için her türlü oyunu oynuyorlar"
Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Binali Yıldırım; Ege Ekonomik Forumu’nda Türkiye’nin bugünlerde yaşadığı ekonomik sıkıntıların moralleri bozmamasını istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Ege Ekonomik Forumu’nda Türkiye’nin bugünlerde yaşadığı ekonomik sıkıntıların moral bozmamasını isteyerek Ülkenin çok sınamalardan geçtiğini ve hepsinden yüzünün akıyla çıktığını dile getirdi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: “Bugünlerde yaşadığımız ekonomik sıkıntılar asla moralimizi bozmasın. Türkiye’miz bu sınamalardan çok geçti, hepsinden de yüzünün akıyla çıktı. Bu sıkıntılar da geçecek ve Ülkemiz büyümeye, kalkınmaya milletimizin yüzünü güldürmeye devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, NTV ve Özgencil Grup iş birliğiyle ikincisi düzenlenen Ege Ekonomik Forum’u dün başladı. Forumun açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Yıldırım, forumun konu başlığının “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Değerlendirmeler” olarak belirlendiğini ancak küresel gelişmelerin mutluluk verici noktada olmadığını vurguladı.

"KISKANILMASI DOĞAL"

Yıldırım, “ABD’de yapılan seçimlerden sonra Dünyanın ayarı bozuldu. Korumacılık, günübirlik alınan keyfi kararlar, zaten küresel iş dengesi çoktan beri bozulmuştu, Dünya'da her gün yeni krizlerin ve yeni öngörülemez bir sürecin başlamasını da hızlandırmaya başladı. ABD’nin bölgemize yönelik, İran’a yönelik yaptırım kararı, Rusya’ya ve bu bölgeye ekonomiyi, Döviz kurunu, Doları kullanarak uyguladığı doğrudan ve dolaylı baskılar ve yaptırımlar bölgesel gelişmeleri olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.

"BUNLAR DA GEÇECEK"

Yıldırım: “Birbirimizi yoran yıpratan konulara değil Ülkemizi daha da ileri taşıyacak konulara daha çok zaman ayırmamız lazım” diyerek Dünya'da son yapılan 10 mega projenin 6’sını Türkiye’nin yaptığını bu nedenle Türkiye’nin kıskanılmasının gayet doğal olduğunu söyledi. Türkiye’nin bölgesel anlamda tehditlerinin yanında büyük fırsatlarının da olduğunu belirten Binali Yıldırım: “Bu bölgenin yükünü, sıkıntılarını, doğrudan karşılayan bir Ülke olarak bu bölgenin imarında ve inşasının merkezinde olmalıyız.

Ege Bölgesi, İzmir’in lokomotif olduğu 10 ille beraber her zaman Türkiye’nin üreten, katma değer oluşturan bölgesi olmuştur. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Bölgenin her türlü altyapısı hazır hale getirilmiştir” şeklinde konuştu.

Gelecek yıl sonunda İstanbul-İzmir otoyolunun açılacağını, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü’nü yaptıklarını anlatan Yıldırım, köprünün pahalı olduğuna yönelik eleştirilere: “En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. Zaman, bugün paranın önüne geçmiştir” dedi.

"KAPTANI OLMAYAN GEMİLERİ KONUŞUYORUZ"

Dünyanın çok hızlı değiştiğini Türkiye’nin bu değişimi yakalayamaması halinde geride kalacağını belirten Binali Yıldırım, şöyle devam etti: “Artık sürücüsüz arabaları konuşuyoruz. Sadece sürücüsüz arabaları değil kaptanı olmayan gemiler var, robot teknolojileri var, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik var. Nesnelerin iletişimi var, var oğlu var. Bütün bunlar hayal değil.

Önümüzdeki 15 sene içerisinde uzmanların tahminine göre var olan mesleklerin yarısı ortadan kalkacak. Şaka değil. Eğer yerine gelecek mesleklere kendimizi hazırlamazsak bizi ne bekliyor? Gelişen teknolojinin arkasına düşmüş bir Ülke.

Onun için birbirimizi yoran yıpratan konulara değil Ülkemizi daha da ileri taşıyacak konulara daha çok zaman ayırmamız lazım. Bilişim, yenilikçi teknolojiler, araştırma geliştirme, bunlar alın terinin yerine akıl terini yerine getiren yeni üretim şekli, yeni yaşam tarzı” dedi.

"TİCARET SAVAŞLARI SON BULACAK"

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, forumda yaptığı toplantılarda, Dünyanın çok hızlı değiştiğini, bugünün doğrularının yarın yanlış olabileceğini vurgulayarak: “Ezberlediğiniz ekonomik, ticaretle ilgili tüm doğrular 3 sene içinde farklı bir noktaya geliyor. 1990’dan beri Dünya yeniden yapılandırılırken ideolojik ve coğrafi savunma standartlarına göre değil ekonomi, ticaret ve doğal zenginliklere göre yeniden yapılandırılıyor.

Dünyanın ekonomi ve ticaret noktaları yeniden şekillendiriliyor” dedi. Gelişmekte olan ekonomilerin büyüyeceğini, Çin’in yüzde 6.5 civarında, Hindistan’ın ise yüzde 7.5’e yakın büyüyeceğini tahmin ettiğini aktaran Zeybekçi; ticaret savaşlarının ise son bulacağını dile getirdi.

"YENİ DENGE ARAYIŞINDA EGE’NİN ROLÜ"

"Ege Ekonomik Forum"un ikinci oturumunda "Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü" ele alındı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma konuşmacı olarak EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler, STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve Türk Eximbank CEO’su Adanan Yıldırım katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim