• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Turkuaz Havayolları satılıyor!...

Turkuaz Havayolları satılıyor!...
Ekonomik dar boğaza girip kapısına kilit vurulan Turkuaz Havayolları ile ilgili beklenmeyen bir gelişme yaşanıyor. Gelen bilgilere göre Turkuaz Havayolları JET gibi satılıyor.

HAVACILIKTA FLAŞ GELİŞME…

Ekonomik dar boğaza girip kapısına kilit vurulan Turkuaz Havayolları ile ilgili beklenmeyen bir gelişme yaşanıyor. Gelen bilgilere göre Turkuaz Havayolları JET gibi satılıyor.

Mali durumunun kötü olması sebebiye yaklaşık 3 ay önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatı askıya alınan Turkuaz Havayolları Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz tarafından satın alınıyor. Şirketin tüm borçlarına karşılık satın alınacak olan şirketin ruhsatının askı süresinin bitmesine kısa bir süre kala yaşanan bu gelişme ile havacılık sektöründe taşlar yerinden oynayacak gibi görünüyor.

Fadıl Akgündüz’ün mali danışmanları tarafından incelenen Turkuaz Havayolları’nın alınmasına karar verildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne de bilgi verildiği ifade ediliyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün şirketin satın alınmasına dair belgeleri esas alarak ruhsatın askı süresini devir teslim sürecinin tamamlanmasına kadar uzatması bekleniyor. Gerek personel borçları ve gerekse piyasa borçları sebebiyle çok sayıda icra takibi yapılan şirkette satışın gerçekleşmesinin ardından nasıl bir yol izleneceği sır gibi saklanıyor.

Fadıl Akgündüz’ün havayolu şirketi sahibi olmak için çok istekli olduğu ifade ediliyor. Eylül ayında iç hatlara giren Turkuaz Havayolları bu serüvenini 62 gün sürdürebilmişti. Şirketin dar boğaza girmesinin en büyük nedeni olarak Kıbrıs Türk Hava Yolları’na kiralanan uçaklardan gelecek olan ödemelerin alınamaması ve Gold Trail isimli İngiliz Tur operatörünün iflası gösterilmişti. Bu gelişme ile şirketten alacaklı olan personel ve diğer alacaklılara bir umut ışığı doğdu.

Kaynak: Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim