• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

TUSAŞ pilotlarından bir ilk!

TUSAŞ pilotlarından bir ilk!
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) test pilotları Murat Özpala ve Murat Keleş, Deneysel Test Pilotları Topluluğu’nun (Society of Experimental Test Pilots-SETP) asli üyeliğine seçilen ilk Türk pilotları oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) test pilotları Murat Özpala ve Murat Keleş, kurucu üyeleri arasında Neil Armstrong, Charles Lindbergh, Chuck Yeager gibi öncü test pilotlarının yer aldığı uluslararası bir platformun, Deneysel Test Pilotları Topluluğu’nun (Society of Experimental Test Pilots-SETP) asli üyeliğine seçilen ilk Türk pilotları oldu.

TUSAŞ’dan yapılan açıklamada, 1956 yılında Lancaster/Kalifornia’da kurulan Deneysel Test Pilotları Topluluğu’nun dünya çapında yüksek kriterlerle seçilmiş 2 bin 500 civarında astronot ve test pilotu üyesi bulunduğuna dikkat çekilerek, “Doğası gereği yüksek risk taşıyan test uçuşlarının can ve mal kaybı yaşanmadan emniyetli şekilde icra edilebilmesi felsefesini rehber eden topluluk, uçuş testlerinde yaşanmış acı tecrübelerden öğrenilen derslerin uluslararası seçkin bir ortamda paylaşılmasına olanak tanıyor” denildi.

Bu kapsamda her yıl, sekizi Amerika Birleşik Devletleri, biri Avrupa’da olmak üzere toplam dokuz uluslararası katılımlı konferans düzenlendiği vurgulanarak,”Bu konferanslar kapsamında gerçekleştirilen teknik incelemeler ve sunumlar yoluyla, savunma sanayii firmaları, tüm dünyadaki savunma/havacılık projeleri hakkında detay teknik bilgi sahibi olma, yaşanılan tecrübelerden ders çıkarma, karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik alternatif yöntemleri benzeşim yoluyla öğrenme fırsatını yakalıyor” ifadesi kullanıldı.

60’ıncı kuruluş yıldönümü sempozyumunda, TUSAŞ test pilotları Murat Özpala ve Murat Keleş Türkiye'nin topluluk üyeliğine kabul edilen ilk Türk test pilotları olduğu kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim