• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

TUSAŞ ve Yunus Emre Enstitüsü İş Birliği Protokolü imzaladı

TUSAŞ ve Yunus Emre Enstitüsü İş Birliği Protokolü imzaladı
Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde yürütülen Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsü, küresel çapta yürüttüğü kamu ve kültür diplomasisi faaliyetlerinin yanında Türkiye'nin akademik, bilimsel ve teknolojik alanda sahip olduğu kapasiteyi ve potansiyeli dünyaya tanıtmak için bilim diplomasisi çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu amaçla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamındaki iş birlikleri hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) ile kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalayan Enstitü, küresel çapta sahip olduğu tecrübeyi ve imkanları Türk Havacılık ve Uzay Sanayisinin de erişimine açacak.

Üretim Artacak, Ekonomi Rahat Bir Nefes Alacak

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan’da yer alan üretim tesislerinde düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ile diğer davetliler katıldı. Törende söz alan Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın dört bir yanında sahip olduğu çalışma ağını, tecrübelerini ve yatırımlarını, Türk havacılık ve uzay sanayisinin istifadesine açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bilim diplomasisi faaliyetlerinin en az kültür ve kamu diplomasisi faaliyetleri kadar önemli olduğunun altını çizen Ateş, ülkemizin akademik ve bilimsel konularda da dünyayla iş birliği kurarak nitelikli insan gücünü artırmasının önemine değindi. Ateş, TABİP kapsamında geliştirilen Portal ile Türk bilim adamlarının, milli kuruluşlarımızın ve üreticinin artık dünya çapında akademik ve bilimsel iş birlikleri kurmasının daha kolay ve etkin olacağını ifade etti. Ateş, dünyada “bilim diplomasisi” olgusunun yeni bir olgu olmadığını ve Türkiye’nin de vakit kaybetmeden hızla bu platformda yer almasının stratejik bir gereklilik olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti. Proje ile Türkiye’deki üretim kapasitesinin artacağına dikkat çeken Ateş, Türk ekonomisinin de rahat bir nefes alacağını belirtti. Ateş, Türkiye’nin kalkınmasında ve kısa vadede karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmede bu projenin hayati bir öneminin olduğunu vurguladı.

Nitelikli İnsan Kaynağımız Daha da Üst Seviyelere Çıkacak

Törende düşüncelerini ifade eden TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “Şirketimizin en önemli politikası haline gelen nitelikli insan kaynağı ve bu çerçevede yapılacak anlaşmalar ciddi önem taşıyor. Hali hazırda var olan “nitelikli insan kaynağımızı” daha da üst seviyelere çıkartacak çalışmalarımız devam ediyor. Devletimizin bizlere verdiği büyük projeleri yapmamızda bu tip atılımlar belirleyecek. Bunun yanında insan kaynağını son teknolojik yapılanmalarla da birleştirmek ve bir araya getirmek istiyoruz. Yapacağımız projelerimiz nezdinde bilimsel ve akademik birlikteliğin sıkı, dinamik ve yenilikçi yansımalar yapacağı görüşündeyim. Şirketimizde olan çok değerli insan kaynağı hazinemiz başta olmak üzere, bilişsel, bilimsel ve teknolojik yapılanmalarımız bu tip değerli iş birlikleriyle de giderek güçlenecek.” dedi.

Proje ile Dünyadaki Türkiye Algısı Pozitif Yönde Etkilenecek

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, törende yaptığı açıklamada, bilim diplomasisini hayata geçiren sacayaklarından ilkinin bu alandaki boşluğu dolduracak bir “portal” olduğunu söyledi. Ateş, bu proje kapsamında geliştirilen portalın temel amacının akademisyenlerin yenilikçi ve üretime dayalı bilgi birikiminin yer aldığı bir çalışma ağı ve platform aracılığıyla dünyadaki tüm güncel bilgilere, etkinliklere, proje çağrılarına ve diğer kritik bağlantılara ve verilere eriştirilmesi olduğunu ifade etti. Sacayağının diğer tarafında ise Enstitü merkezlerinin bulundukları ülkelerde bilim diplomasisi görevi yürütecek kişilerin olacağını ifade eden Ateş, söz konusu kişilerin o ülkedeki üniversitelerle, teknoparklarla, özel sektör aktörleriyle ve diğer araştırma kurumlarıyla Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bilim alanlarında şirketleri, kişileri ve konuları eşleştireceğini dile getirdi.

tusas2.jpgtusas3.jpgtusas4.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim