• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TÜVASAŞ, dünyaya üretim yapıyor

TÜVASAŞ, dünyaya üretim yapıyor
Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiyaki, dünyaya üretim yapan bir yapıya kavuştuklarını söyledi.

TÜVASAŞ HEDEF BÜYÜTTÜ

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiyaki, dünyaya üretim yapan bir yapıya kavuştuklarını söyledi.

Bulgaristan Demiryolları ile Avrupa Birliği ülkelerine yönelik pazar çalışmalarının hızlanacağını bildiren Ertiryaki, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile yürütülmekte olan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

TÜVASAŞ yönetimi, fabrikanın geçen yılki faaliyetleri ve bu yılki hedeflerine yönelik olarak toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan TÜVASAŞ Genel Müdürü Ertiyaki, idari kadronun kendi birimlerine ilişkin 2010 yılı faaliyetlerini ve 2011 hedeflerini sunduğu toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Dört gün süren toplantılarda 2010 yılını başarıyla tamamlayan bir TÜVASAŞ tablosunun ortaya çıktığını anlatan Ertiryaki, "Bu başarı, en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm arkadaşlarımızın katkıları ile olmuştur. 2011 yılı hedefimiz, bu başarının artarak devam etmesidir" dedi.

Şirketlerin kazandıkları ivme ile doğru orantılı hedefler belirlediğine işaret eden Ertiryaki, TÜVASAŞ olarak yakaladıkları olumlu seyrin hep bir adım ötesine geçecek şekilde hareket ettiklerini dile getirdi. Dünyaya üretim yapan bir yapıya kavuştuklarını vurgulayan Ertiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da TÜVASAŞ'ın artık daha dinamik olmasını gerekli kılıyor. Tek başına ürün kalitemizi artırmak, pazar çalışmalarımızı başarılı şekilde yürütmek kafi değildir. İnsan kaynağı kalitenizden kurum kültürünüzdeki iyileştirmelere kadar, fiziki çalışma koşullarından personelinizin motivasyonunu sağlamaya kadar pek çok çalışmanın eş zamanlı ve sürekli olarak yürütülmesini gerekli kılmaktadır. Bugün TÜVASAŞ, bunu sağlayacak güce sahiptir."

2010 yılında olduğu gibi bu yıl da sertifikasyon çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini kaydeden Ertiryaki, mevcut kalite standartlarının daha da iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yurt dışı pazarına yönelik çalışmaların yine ana başlıklarından biri olduğuna dikkati çeken Ertiryaki, şunları söyledi: "Bulgaristan Demiryolları ile Avrupa Birliği ülkelerine yönelişimiz daha da hızlanacaktır. Öte yandan Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ile yürütülmekte olan çalışmalar devam etmektedir. Bunların yanında hâlihazırda devam eden Dizel Tren Set ve Marmaray Projesi araçlarının üretimleri tamamlanarak belirlenen takvime uygun olarak teslimatları yapılacak. Yıllık rutin çalışma programımız dâhilinde olan ana kuruluşumuz TCDD için vagon onarım, modernizasyon ve üretim çalışmaları da sürdürülecek."

TÜVASAŞ'ın 2011 yılı bütçesinin toplam 290 milyon lira olduğunu kaydeden Ertiryaki, bu bütçenin TÜVASAŞ'ın ülke ve bölge ekonomisi için taşıdığı anlamı ortaya koyduğunu ifade etti. Ertiryaki, "2003'ten bu yana yaptığımız çalışmalar ve sayısal veriler ile baktığımızda gördüklerimiz bizleri mutlu ediyor. Kar eden, üreten ve gelişen TÜVASAŞ resmi hem Sakarya hem de Türkiye için gurur kaynağıdır. Şu anda 765 işçi ve 352 memuru ile toplam bin 117 personel ile çalışmalarını sürdüren TÜVASAŞ'ın işçi sayısı son yapılan alımla 825'e ulaşacak. Bölge istihdamına daha fazla katkı yapmak için geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yeni alımlar için girişimlerde bulunacağız. Yeni gelen arkadaşlarımız fabrikamıza ciddi katkı sağlayacak. TÜVASAŞ bu yıla yoğun bir iş programı ile başladı. 2011 yılı, TÜVASAŞ için rekorların kırıldığı bir yıl olacaktır" ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim