• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Tuzla metroya kavuşuyor

Tuzla metroya kavuşuyor
stanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasındaki metro ağını Tuzla’ya uzatıyor. Tuzla’nın ulaşımında büyük önem taşıyan metro hattının yapım ihalesi 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilecek.

İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı Tuzla’da metro heyecanı yaşanıyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri ile hızlı bir gelişim ve değişim yaşayan Tuzla’da ulaşım alanında yapılan projelere metro da ekleniyor. Kadıköy-Kartal hattında hizmet veren Anadolu Yakası metrosunun Tuzla’ya uzanması konusunda verilen müjde, ihale tarihinin belli olmasıyla yaşanan sevinci arttırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, resmi web sitesinde 8 adet istasyona sahip yaklaşık 12 km uzunluğundaki Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri ihale ilanını yayınladı. İlana göre, İBB Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, ihaleyi 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.

Yazıcı: Tuzla’ya Ulaşım Artık Çok Daha Kolay

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Anadolu yakası metrosunun Tuzla’ya uzanmasının çok önemli bir yatırım olacağını belirten Başkan Yazıcı, “Vizyon projelerimiz ile Tuzla’yı bir çekim merkezi haline getiriyoruz. Metronun Tuzla’ya kadar gelecek olması, ulaşımı kolay, yüksek yaşam standartlarına sahip ilçemizin var olan cazibesini daha da arttıracaktır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’a metro yatırımı nedeniyle ilçemiz halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim