• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Tuzla Tersanelerinde patlama: 2 ölü

Tuzla Tersanelerinde patlama: 2 ölü
Tuzla'da Ada Tersanesi’nde, Norveç için yapılan bir araştırma gemisinin yapımı sırasında patlama meydana geldi. Patlamada Ali Sağdıç ve Recep Özdağ adlı işçiler hayatını kaybetti.

Tuzla'da bir gemide patlama meydana geldi. Patlama da 2 işçi yaşamını yitirdi. 2 işçi de yaralandı. Tuzla tersaneler bölgesindeki Ada Tersanesi'nde patlama meydana geldi.

Norveç için yapılan bir araştırma gemisinde meydana geldiği öğrenilen patalamada iki işçi hayatını kaybettiği, bazı işçilerin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiği ileri sürüldü.

Ada Tersanesi’nde, Norveç için yapılan bir araştırma gemisinin yapımı sırasında patlama meydana geldi. Patlama sonucu bazı işçiler yaralandı. Yaralanan işçiler çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgeye ambulanslar ve itfaiye araçları sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan patlamanın ardından tersaneye gelen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, yetkililerden bilgi aldı. Saygılı, "Arkadaşlarımız yeni bir gemi inşaatı sırasında tavlama işlemi yaptıkları sırada sıcak bir ortam olduğu ve etrafta gaz olduğu için gaz patlaması oluyor. Maalesef 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Bir arkadaşlımızın da yaralı olduğu söyleniyor" dedi.

3 İŞÇİ YARALANDI

Öte yandan Özel Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Hastanesi acil servis doktorlarından İbrahim Fatih Danışmaz, Tuzla'da bir tersanede meydana gelen patlamanın ardından hastanelerine 3 hastanın müracaat ettiğini bildirdi.

Danışmaz,Tuzla'da faaliyet gösteren bir tersanede meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamada 2 ölü olduğunu, ancak ölülerin kendi hastanelerine gelmediğini söyledi.

Danışmaz, "Hastanemize 3 hasta müracaat etti. Bunlardan birinin ellerinde, yüzünde ve boynunda ikinci ve üçüncü derecede yanıklar vardı. Hastaya gerekli müdahaleleri yaptık. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer 2 hasta ayakta tedavi oldu" dedi.

Bu arada, olayda hayatını kaybedenlerin Ali Sağdıç ve Recep Özdağ olduğu belirtildi. Fethullah Ateş, Hüsamettin Dönergöz , Özkan Çoban, Samet Doğan ve Fikret Yılmaz Türk yaralandılar. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim