• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

U.N. Ro-Ro, Ulusoy Ro-Ro'yu 215 milyon Euro'ya satın alıyor

U.N. Ro-Ro, Ulusoy Ro-Ro'yu 215 milyon Euro'ya satın alıyor
Yıllık 322 bin araç kapasiteli 12 modern gemili filosuyla Türkiye-Avrupa arasında Ro-Ro gemileri ile intermodal taşımacılık yapan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., sektörde önemli bir gelişmeye imza atarak Ulusoy Denizcilik’i satın alıyor.

Yıllık 322 bin araç kapasiteli 12 modern gemili filosuyla Türkiye-Avrupa arasında Ro-Ro gemileri ile intermodal taşımacılık yapan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., sektörde önemli bir gelişmeye imza atarak Ulusoy Denizcilik’i satın alıyor.

Satın alma için Ulusoy Denizcilik Grubu ile sözleşme imzalayan U.N. Ro-Ro, sözleşme bedeli olan 215 milyon Euro ile Ro-Ro ve denizcilik sektörünün en önemli yatırımlarından birini hayata geçiriyor. Bu yatırımla, Türk ekonomisine olan güvenini bir kez daha vurgulayan U.N. Ro-Ro, Türkiye ihracatının ve nakliyecilerin lehine fayda yaratmaya devam etme konusundaki kararlılığını da göstermiş oldu.

U.N. Ro-Ro’nun Ulusoy RoRo satın almasıyla Türkiye’nin Avrupa ile ticaret hacminin artmasına katkı sağlanırken, nakliyeciler U.N. Ro-Ro’nun halihazırdaki Pendik, Ambarlı ve Mersin limanlarının yanısıra Ege Bölgesi’ne hitap eden Çeşme Limanı’ndan da ihracat yapabilme esnekliğine sahip olacak. Böylece Türk ihracat ürünleri Avrupa’ya daha rekabetçi fiyatlarla ve daha hızlı ulaşabilecek. Çeşme’den Trieste’ye yapılan sefer sıklığı artacak ve Avrupa’da Bari ve Lavrio gibi yeni coğrafyalara hatlar açılarak seferler yapılabilecek.

Türkiye’deki uluslararası karayolu firması müşterilerine intermodal taşımacılık alanında katma değerli hizmet sunan U.N. Ro-Ro, Ulusoy RoRo’yu satın alarak Türkiye’nin Avrupa ile ticaret hacminin artmasına destek olacak.

Yılda 322 bin araç kapasiteli 12 modern gemili filosuyla İstanbul Pendik, İstanbul Ambarlı ve Mersin’den İtalya’daki Trieste ve Ancona Limanları’na, Pendik’den Fransa’daki Toulon Limanı’na düzenli Ro-Ro seferleri gerçekleştiren U.N. Ro-Ro, satın almayla beraber İzmir Çeşme Limanı’ndan haftanın 3 günü gerçekleşen Trieste seferlerini de 5’e çıkartacak. Ek olarak, Çeşme-Toulon seferleri ile İzmir bölgesi direkt olarak Fransa’ya bağlanacak. Yeni başlayacak olan İstanbul-Çeşme-Bari seferleri ile İtalya’nın güney bölgesine Ro-Ro seferleri başlatılacak ve Yunanistan geçişlerine alternatif bir rota hayata geçecek.

Avantajlı navlun ücretleri

Satın alma sonrasında, U.N. Ro-Ro Çeşme-Trieste hattında satın alma öncesine göre avantajlı navlun fiyatlarıyla taşıma gerçekleştirecek. Böylece İzmir ve çevresindeki nakliyeciler, U.N. Ro-Ro’nun Ro-Ro ve intermodal hizmetlerini kullanırken, avantajlı fiyatlardan ve katma değerli hizmetlerden de yararlanacak.

2017, U.N. Ro-Ro’nun yatırım yılı

U.N. Ro-Ro, 2017 içerisinde İtalya Trieste limanını büyütmeyi, Fransa Toulon limanına sefer sayısını artırmayı ve gemi uzatmalarını bitirerek taşıma kapasite artışını hayata geçirmeyi hedefliyor. 2017 yılı içerisinde iki gemi uzatma yatırımları Türkiye’de yapılacak. Türk tersanelerine olan güven ile yüksek yatırım maliyetleri olan bu projeler ilk kez bir Türk tersanesinde yapılacak, böylece Ro-Ro gemisi uzatma projelerinde ciddi bir bilgi birikimi sağlaması ve Türk tersanelerinin ilerde benzer projelerde yer alması sağlanmış olacak. Ayrıca 2017 içerisinde U.N. Ro-Ro'nun yeni hatları olan İtalya, Almanya ve Benelüks’e tren hatları eklenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim