• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Uçakla turist getirene verilecek teşvik usulleri belirlendi

Uçakla turist getirene verilecek teşvik usulleri belirlendi
Tüm dünyadan, 1 Nisan-31 Mayıs arasında turist getirecek A grubu seyahat acentalarına uçuş başına 6 bin dolar destek verilecek.

Türkiye'ye tüm dünyadan, 1 Nisan-31 Mayıs arasında turist getirecek A grubu seyahat acentalarına uçuş başına 6 bin dolar destek verilecek. Seyahat acentaları, destekten yararlanmak için 1-30 Nisan arasındaki uçuşlara ilişkin en geç 1 Ağustos, 1-31 Mayıs arasındaki uçuşlara ilişkin 31 Ağustos mesai saati bitimine kadar başvuracak.

Ülkemize Turist Getiren A Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, havayoluyla Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat acentalarına sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

Bu çerçevede 1 Nisan 2016 saat 00.00'dan 31 Mayıs 2016 saat 23.59'a kadar, yerel iniş saatleri esas alınarak tarifeli ve tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek verilecek.

Tarifesiz ortak uçuş olması halinde, her bir seyahat acentasına verilecek destek tutarı, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların, seyahat acentaları tarafından getirilen toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak.

Ödemeler Türk Lirası olarak yapılacak

Bakanlıkça, yapılan inceleme neticesinde desteklemeden yararlanması uygun görülen seyahat acentasına, takip eden ayın 15’ine kadar ödeme yapılacak.

Ödemeler; ibraz edilen belgedeki giderlerin ödeme belgesi tarihindeki gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kurları listesinde yer alan döviz alış kurları esas alınarak Türk Lirası cinsinden yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim