• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Uçakta elektronik cihaz yasağına 'terör' gerekçesi

Uçakta elektronik cihaz yasağına 'terör' gerekçesi
İngiliz basını, ABD ve İngiltere'nin, Türkiye dahil 6 ülkeden uçuşlarda kabinde elektronik cihaz bulundurulması yasağının "artan terör tehdidinden" kaynaklandığını yazdı.

İngiliz basını, ABD ve İngiltere'nin Türkiye de dahil bazı ülkelerden uçak yolculuklarında, kabinde elektronik cihaz bulundurulması yasağına gerekçe olarak terör örgütlerinin saldırı tehdidini gösterdi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Financial Times, The Times ve Daily Telegraph, yasağı manşetlerine taşıdı.

Manşetinde, "ABD ve İngiltere, terörle mücadele çabasında Ortadoğu uçuşlarında laptopları yasakladı" başlığını kullanan Financial Times, Batılı istihbarat yetkililerin, yasağın, ileri teknolojik bomba yapımı konusunda uzman görülen El Kaide'nin Yemen'deki kolunun yarattığı tehditler nedeniyle alındığını söylediğini yazdı.

"Yeni bomba korkusu laptoplara uçuş yasağı getirdi"

The Times gazetesi de “Yeni bomba korkusu laptoplara uçuş yasağı getirdi" başlığıyla hem DEAŞ hem de El Kaide gibi terör örgütlerinin, hava taşımacılığına yönelik saldırı niyetine vurgu yaparak, bu niyetin halen var olduğunu birdirdi.

Daily Telegraph, haberinde, terör örgütlerinin oluşturduğu saldırı tehditinin bu kararın alınmasına sebep olduğu belirtildi.

Gazete, istihbarat kuruluşlarının hem Yemen'deki El Kaide hem de Somali'deki Eş Şebab örgütlerine odaklandığını ve bu örgütlerin üyelerinin terör saldırısı hazırlığında olduğuna dair bilgi edindiğini aktardı.

Haberde, "İstihbaratın, ocak ayında ABD özel komandoları tarafından gerçekleştirilen, Arap Yarımadası'ndaki El Kaide yapılanmasını hedef alan baskından geldiğine inanılıyor. ABD Başkanı Donald Trump o dönemde baskında önemli bilgilere erişildiğini söylemişti. O dönemki haberlerde, Arap Yarımadası El Kaidesi'nden İbrahim El-Asiri'nin uçaklara sokulabilen, sıkıştırılmış bomba yapmaya çalıştığı belirtilmişti" ifadesi kullanıldı.

Haberde, geçen yıl Somali'nin Mogadişu kentinden kalkan bir uçakta Eş Şebab örgütünün patlayıcı yüklü bir dizüstü bilgisayarı kullanarak uçakta delik açtığı hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim