• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Uçakta yolcu bekletmeye ceza geliyor

Uçakta yolcu bekletmeye ceza geliyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, olumsuz hava koşulları nedeniyle kara ve hava ulaşımındaki yeni düzenlemeleri anlattı.

Bakan Yıldırım uçakta yolcu bekleten şirkete ceza ve kış aylarında belirli bölgelerde kar lastiği zorunluluğu getirildi.

Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havaalanlarında son dönemdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yüzde 5'lik uçuş iptali olduğunu belirterek hiç bir havaalanının kapanmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım, uçuş rötarlarının işletmelerin beceriksizliğinden kaynaklandığını belirterek, "Havaalanı ve uçak işletmecisinin koordineli çalışması gerekiyor. Operasyonel hatalar nedeniyle havayolu şirketine ceza düzenlemesi getireceğiz, bunun yanısıra da yolcu uçak içinde uçuş mesafesinin en fazla yarısı kadar süre bekletilebilecek. 1 saatlik uçuş için yarım saatten fazla bekleme olmayacak. Kuralları bu şekilde koyacağız" dedi.

Kar lastiği mecburi oluyor

Yıldırım kışın belli tarihlerde kış şartlarına uygun lastik takmayan araçlara mecburi uygulama getirebileceklerini de vurguladı. Yolların kar yağışı nedeniyle kapanmadığını ifade eden Yıldırım "Yollar iki nedenden kapanıyor: Sürücülerin tedbirsizliği ve kış şartlarına uygun malzemelerin bulundurulmaması. Bunun dışında araç takip mesafelerine dikkat edilmiyor, mesafe daha uzun tutulmalı. hızı mutlaka normalin altında tutmak lazım, şerit ihlali yapmamak lazım" diye konuştu.

"Haydarpaşa'ya kimse dokunamaz"

Bakan Yıldırım, tarihi Haydarpaşa Garı'yla ilgili rant iddialarına da CNN TÜRK'te yanıt verdi; "Haydarpaşa'ya kimse dokunamaz" dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

DENİZ HABER AJANSI   

www.DenizHaber.Com.tr 

www.turkishmaritime.com.tr

www.istanbulhaber.com

www.AksiyonHaber.Com

www.UlasimOnline.Com

www.THYHaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim