• BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Uçaktaki sorunu kayıp parça çözecek

Uçaktaki sorunu kayıp parça çözecek
Singapur'a zorunlu iniş yapan A380 uçağındaki problemin sebebi, Batam adasındaki parçaların incelenmesinin ardından ortaya çıkacak.

UÇAKTAKİ SORUNU KAYIP PARÇA ÇÖZECEK

Endonezya'nın Batam adasına düşen parçaların bulunması halinde, polise teslim edilmesini isteyen Avustralyalı yetkililer, özellikle türbin diskinin uçağın en önemli parçası olduğunu kaydetti.

Bu parçanın gelecekte yaşanabilecek kazaları da önleyebileceğini belirten Avustralyalı bir yetkili, "Motor çıkarılarak fabrikaya teknik incelemeye tabi tutulacak. Buna göre motorun havada patlama sebebi ortaya çıkacak. Bu sebeple türbin diskinin kayıp parçası aranıyor." diye konuştu.

Bu arada Qantas Havayolları filosundaki altı Airbus A380 uçağı, teknik bakımlar sırasında motorlarında tespit edilen 'şüpheli bir durum' sebebiyle bir süre daha uçurmama kararı aldı.

Şirketin Genel Müdürü Alan Joyce, iki uçağın motorlarının yağ bulunmaması gereken bazı kısımlarında yağ tespit edildiğini ve bu duruma yol açan sebepler üzerinde incelemenin sürdüğünü ifade etti.

Joyce, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, 2007 yılında filoya katılan yeni uçaklarda bu tip motor arızalarının yaşanmasını beklemediklerini açıkladı.

Yaşanan problemin motorun tasarımından ya da kullanılan malzemeden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerine odaklanıldığını söyleyen Joyce, incelemeler süresince A380 model uçakların 3 gün daha uçurulmayacağını duyurdu.

Geride kalan sürede arızanın tespiti konusunda ciddi miktarda yol alındığını söyleyen Joyce, yine de uçuş güvenliğinden emin olana dek risk almayacaklarını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim