• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Üçüncü havalimanı için dünya yarışacak

Üçüncü havalimanı için dünya yarışacak
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, üçüncü havalimanı projesi için dünyanın yarışacağını söyledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, üçüncü havalimanı projesi için dünyanın yarışacağını söyledi. Pek çok firmanın kendileriyle temasa geçtiğini belirten Birdal, "Tabii ki arayacağımız en önemli şey, bu boyutta bir projeyi başarabilecek teknik ve mali yeterlilikte olan bir firmadır." dedi.

 
DHMİ Genel Müdürü Birdal, Atatürk Havalimanı muhabirleriyle bir araya geldi. Üçüncü havalimanı ihalesi hakkında bilgi veren Birdal, projenin çok büyük olduğunu, dünyanın en önemli projeleri arasında yer aldığını söyledi. Havalimanı ihalesini ehil firmaların alması temennisinde bulunan Birdal, "Çünkü aslı olan işin ehli tarafından yapılmasıdır. Bunun yapılacak yeterlilikte firmalar gerek ülkemizde gerekse dünyada mevcuttur. Bugün Türk müteahhitleri Türkiye'de iş yapan müteahhitler bütün dünyada taahhüt sektöründe TAV'da dahil olmak üzere hizmet vermektedir. Hem havalimanı işletmeciliği hem de yapım konusunda hizmet veren şirketlerimiz vardır. Dolayısıyla bu dünyada bu çapta proje gerçekleştirecek her şirkete açık proje olarak ihaleye çıkacaktır. Hiç kimse en başta biz gerekliliğe sahip olmayan firmalar tarafından bu şekilde bir işin bu çapta bir işin yapılmasını istemeyiz. Tabii ki arayacağımız en önemli şey bu boyutta bir projeyi başarabilecek teknik ve mali yeterlilikte firmaların seçilmesidir. Bizde isteriz ki kendini ispatlamış dünyada bu işi yapabilecek nitelikli olan yerli yabancı firmalar girsin bu işi alsın. Gerek ülkemiz için gerek dünya havacılığı için çok önemli olan bu projeyi zamanında layıkıyla bitirsin hizmete sunsun." diye konuştu.
 
'YIL SONUNA KADAR HAVALİMANI İHALESİ TAMAMLANACAK'
 
Üçüncü havalimanı ihalesini 2012 yılı sonuna kadar bitireceklerini kaydeden Birdal, bu yıl sonuna kadar bu havalimanının ihalesi tamamlanıp sözleşmesinin imzalanacak hale geleceğini dile getirdi. İhaleyi alan firmanın da hızlı bir şekilde yapıp hizmete sokmak zorunda olduğunu ifade eden Birdal, "Kendisi için bu gerekli. Aksi takdirde olacak her gecikme o firma içinde kayıp olacak. Sistemin gereği ciddi bir sinerji oluşuyor. Bu sinerji neticesinde süratle devam edecek. Tam bitiş tarihi konusunda bir şey söylemek doğru değil oda şart namede maksimum süre belirlenecek." ifadesini kullandı.
 
Proje için dünyanın yarışacağını kaydeden Birdal, bu projeye girebilmek için Türkiye dışından da pek çok kuruluş, şirketin bununla ilgilendiğini, kendileriyle temasa geçtiklerini anlattı.
 
'ATATÜRK HAVALİMANINDA ADIM ATACAK YER KALMADI'
 
Atatürk Havalimanı'nda adım atılacak yerin kalmadığını dile getiren Birdal sözlerini şöyle tamamladı: "Bu olumsuzluklara rağmen buraya günde 1100 üzerinde uçak iniyor 75 saniyede bir uçak inip kalkıyor. Yapılan düzenlemelerle 31 Mayıs'tan bu hava trafikten kaynaklanan rötarlar sıfıra indi. Bunun altını çizerek söylüyorum. Şuan da 15 günlük periyotlarla arkadaşlar çalışma yapıyor. tuttuğumuz raporlar bir kitap oldu bunu ilgililerle paylaştık. Bütün uçakları takip ediyoruz. Atatürk havalimanı'na kaç tane uçak indiğini kalktığı takip ediyoruz. Atatürk Havalimanı'nda her şeyi takip ediyoruz en ince ayrıntısına kadar. Gece gündüz buralarda dolaşmamızın sebebi bu. Havayolu şirketlerinden, terminal işletmecisinden verileri alıyoruz. Sorun nerdeyse o sorunu belgeleriyle çıkarıp o sorun sahibine iletiyoruz."
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim