• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Üçüncü Havalimanı için temel atımı bir ay sonra

Üçüncü Havalimanı için temel atımı bir ay sonra
Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan üçüncü havalimanında inşaat başlıyor. Geçtiğimiz günlerde DHMİ ile İGA Havalimanı İşletme arasında yapılan anlaşma ile yer temini de sağlandı.

Türkiye'yi havacılık sektöründe bir üst lige taşıyacak olan 3. havalimanı için yer temini anlaşması yapıldı. Yasaya göre ihaleyi alan firma olan İGA Havalimanı A.Ş'nin bir ay içinde temel atması gerekiyor. Havalimanı inşaatı 3 etapta yapılacak.

Dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğini taşıyacak olan üçüncü havalimanında inşaat başlıyor. Geçtiğimiz günlerde DHMİ ile İGA Havalimanı İşletme arasında yapılan anlaşma ile yer temini de sağlandı. Yasalara göre yer temini sağlandıktan sonra ihaleyi alan firmanın en geç bir ay içinde temel atması gerekiyor.

Uçuşlar 42 ay sonra

Toplamda 26 milyar 142 milyon Euro'luk rekor rakama mal olacak olan havalimanı yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız altı pistli olacak ve inşaatı üç etaptan oluşacak. Birinci etabın en geç 42 ay sonra hizmete girmesi bekleniyor. Bu etapta iki adet bağımsız paralel pist, bir adet cross pist, üç adet paralel taksirut, yüksek hız ve bağlantı taksirutları,apron, terminal binası, hava trafik, haberleşme ve meteoroloji sistemleri, diğer hizmet binalarıve sistemler yapılacak. İkinci etapta Akpınar yerleşimi tarafına bir adet bağımsız pist, bir adetparalel taksirut ve üçüncü etap inşaatlarda da Tayakadın-Yeniköy tarafına bir adet bağımsız pist, bir adet paralel taksirut, mevcut yerleşkenin güneyine bir adet cross pist, bir adet paraleltaksirut yapılacak.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim