• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Uçuş ekiplerine kötü haber

Uçuş ekiplerine kötü haber
Atatürk Havalimanı otoparkını kullanan uçucu ekiplere kötü haber geldi. Artık otoparkta 7 günü aşan parklamalar ücretli hale geldi.

Atatürk Havalimanı’nda son dönemde kapasitesi nedeniyle soruna neden olan otopark bu kez de uçuş ekipleri için yeni bir düzenlemeyle can sıktı. Talpa’dan üyelere gönderilen mesajla, Atatürk Havalimanı otoparkında park süresi bir hafta ile sınırlandırıldı.

Aylık abonman kartlarıyla havalimanı otoparkını kullanan uçuş ekipleri, park süresi 7 günü aşması halinde ekstra ücretlendirilecek.

Yeni düzenleme sonrası uçuş ekipleri internette kampanya başlattı. Change.org’da devam eden kampanyada şöyle denildi:

“Son yıllarda otopark kullanımı,üyelik toplama ve ucret belirlemede aldığı kararlarla mağduriyet yaratan Talpa'nin ve yönetiminin gün geçtikte yeni uygulamalarla haklarimizi geriye götüren negatif tavrinin son bulmasini, buna binaen 7 günü gecen üyelik kullanimina (1 saat dahi geçse) uyguladığı ücret tarifesini geri çekmesini, bizler servisi olmayan ve üniforma ile seyahat özgürlüğü kısıtlı olan personel olarak aidat ödediğimiz otopark kullanimi mevcut haklarimiz ile korunmasi yönünde doğal isteğimizi buradan sayin yöneticilerimiz ve Talpa yönetiminden gereğinin yapilmasi konusunda aksiyon alinmasinin bir ihtiyaç haline geldiğini belirtmek isteriz.”

İşte Talpa'dan üyelere gönderilen o mesaj:

Değerli Üyemiz,

Bildiğiniz gibi, TALPA uçucu personele çok uygun koşullarla otopark hizmeti vermeye çalışmaktadır.

Otopark hizmetlerinde etkinlik, verimlilik ve memnuniyetin artırılması, daha fazla sayıda uçucu personelin sözkonusu hizmetten yararlanması için Otopark Kullanım Talimatı  08.08.2016 tarihinde yürürlüğe konulmuştur. Sözkonusu Talimata ilişkin  ilgili tüm abonelerimize sms ve e posta ile de gerekli duyuru yapılmıştır.

Bu düzenlemelerdeki ana amaç, uçucu personelin uçuş için havaalanına gittiğinde park yerinden sorunsuz şekilde faydalanmasını sağlamaktır.

Yapılan düzenlemeyle uçucu personelin uçuş görev süreleri değerlendirilmiş THY’deki en uzun uçuş görev süresi (7 gün) baz alınarak bir sınırlama getirilmiştir. (İstisnai uzun uçuş durumlarında TALPA ile temasa geçilebilir)

Göreve geldiğimizde, park dolu mesajını görüp bilet almak ve içeride uzun süre aracımıza otopark yeri aramak mutlaka hepimizin yaşadığı bir olumsuzluktur. Otoparkta araçları uçuş görevi dışında,  uzun süreli bırakan meslektaşlarımız  bu tür sorunları yaşamamıza sebep olabilmektedirler. Örneğin Eylül ayı boyunca ödenen kota aşımı faturası gösteriyor ki, içerideki her bir araç günde 5 kez bilet kesilmesine sebep olmuştur. Bu da  meslektaşlarımızın bilet alma anındaki hoşnutsuzlukları bir yana, araç başına  günde 125 TL TALPA ya maliyet olarak yansımıştır. Bir aracın 90 gün bile park halinde kaldığı gözlemlenmiştir. Bu bir aracın 90 gün boyu TALPA’ya rakamsal maliyeti  11.250 TL’dir.

Otoparkı uçuş amaçlı kullanan çoğunluğun faydasına olduğuna inandığımız bu düzenlemelerin hepimizin hayatını kolaylaştıracağına inanıyoruz.

İşbirliğiniz için teşekkür eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

Saygılarımızla,

TALPA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim