• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması başladı

Uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması başladı
Cep telefonları dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasını yasaklama yönündeki karar, THY'nin New York ve Londra'ya yapacağı tarifeli seferlerde uygulanmaya başlandı.

Cep telefonları dışındaki elektronik malzemelerin uçak kabininde taşınmasını yasaklama yönündeki karar, sabah saatlerinden itibaren Türk Hava Yolları'nın (THY) ABD ve İngiltere'ye tarifeli seferlerinde uygulanmaya başlandı.

THY uçaklarıyla İngiltere'nin başkenti Londra ile ABD'nin New York kentine gitmek üzere Atatürk Havalimanına gelen yolcular, rutin bilet işlemlerini gerçekleştirdi.

Söz konusu yasakla ilgili daha önce bilgilendirilen yolcuların birçoğunun elektronik eşyasını bavullara yerleştirerek havalimanına geldiği öğrenildi.

Başka ülkelerden ABD ve İngiltere'ye gitmek üzere İstanbul'a gelen transit yolcular, körüklerde boarding kontrollerinden geçti. Yolcular, yanlarındaki diz üstü bilgisayar, tablet, e-kitap okuyucular ve oyun konsollarını özel güvenlik şirketi görevlilerine teslim etti. İşlemlerin ardından üzerine etiket yapıştırılan ve özel kutulara konulan eşya, uçak altına götürüldü.

Uçuş sırasında uçağın kargo bölümünde tutulan söz konusu eşyanın sefer bitiminde bagaj etiketi eşleştirilmesi sonrasında sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

"Dokuz saat kitap okuyacağım"

New York'a gitmek üzere havalimanına gelen Hakan Korkmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çıkan haberlerden dolayı söz konusu yasaktan bilgisi olduğunu söyledi.

Korkmaz, bu konunun günlerdir konuşulduğunu ifade ederek, "Şimdi hiçbir elektronik eşyayı yanıma almadım. Dokuz saat kitap okuyacağım. Herhalde arka tarafında başka sebepler vardır ama büyük ihtimal ekonomik gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Aşkın Aldanmaz ise dünyanın en güçlü ülkelerinden ABD ve İngiltere'nin bazı uygulamalarla başka ülkeleri ötekileştirme yoluna gittiğini savunarak, "Belli bölgelerin insanlarını 'zanlı' konumunda addetmek için çalışılıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim