• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ukrayna'dan gelen uçak Erzurum'a indi

Ukrayna'dan gelen uçak Erzurum'a indi
Van'da meydana gelen depremin ardından, Ukrayna'dan çadır getiren uçak Erzurum Havalimanı'na indi.

İlk Yardım Uçağı Erzurum Havalimanı'na indi

Van'da meydana gelen depremin ardından, Ukrayna'dan çadır getiren uçak Erzurum Havalimanı'na indi.

Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu tür olağanüstü afetlerde karşılıklı yardım insanlığın gereği. Bu gereği de yerine getiren yardımda bulunan Ukrayna devletine teşekkür ediyoruz'' dedi.
 
Geçen yıl Erzurum Havalimanı'na 50 milyon tutarında yatırım yapıldığını belirten Arslan, şunları kaydetti:
 
''Erzurum Havalimanı park alanı genişletildi. Şu an 13 uçağı aynı anda park edebilecek bir park sistemimiz var. Van Havalimanı'nın şu an 6 uçak park edebilecek durumu var. Dolayısıyla Erzurum'a ihtiyaç var. Erzurum'da oluşturulan kriz merkezi de bu hizmetlerin koordinasyonu anlamında üzerine düşen görevi yapmakta. Ukrayna yardım uçağı da şu an halihazırda gelen ilk yardım uçağı. Bu uçakta 4 adet büyük çadır var. Her bir çadırın ebadı içerisinde 20 kişi kalabilecek durumda. Isıtmalı bir sisteme haiz.''
 
Arslan, Erzurum Valiliği olarak yardımların zamanında ulaşması adına da sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, ''Bu gece 23.00'da bir İtalyan uçağı ve saat 03.00'da ise MNG Holding tarafından Paris'ten gelecek bir yardım uçağı olacak. Yardımda bulunan tüm ülkelere teşekkür ediyoruz. Burada birazdan tırlarla yükleyip yardımları hemen Van'a ulaştıracağız'' diye konuştu.
 
Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı Afet Dairesi Başkanı Sergei Lavrinenko ise, Ukrayna olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek, ''Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı gerçekten çok üzülüyoruz. Eğer gerekirse Ukrayna'da arama kurtarma ekiplerimiz var ve her zaman yardım etmeye hazırız. Şunu ifade etmek istiyorum. Bizim Ukrayna arama kurtarma ekibimiz Türkiye'de daha önce 199 yılında bulundu. Kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdik. Eğer Ukrayna tarafından talep edilirse yine gelebiliriz'' dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim