• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 'Keçiören Metrosu' açıklaması

Ulaştırma Bakanı Arslan'dan 'Keçiören Metrosu' açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sene sonunda "Keçiören Metrosu" diye de adlandıralan hattın hizmete sunulmuş olacağını bildirdi.

​Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sene sonunda "Keçiören Metrosu" diye de adlandıralan hattın hizmete sunulmuş olacağını bildirdi.

Bakan Arslan, Keçiören Metro Hattı'nda incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AKM ile Keçiören arasında yapımı devam eden 9,2 kilometre uzunluğundaki, 9 istasyonu içeren Keçiören Metrosu projesinin araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğunu belirtti.

'4,5 ay sonra bu hattı insanımızın hizmetine sunmuş olacağız'

Yaklaşık 15 gün sonra söz konusu hatta tren indirileceğini ve test sürüşlerine başlanacağını belirten Arslan, "Test sürüşlerine başlattığımız andan itibaren de 4 ay sonra, bu projeyi Keçiörenlilerin, Ankaralıların, insanımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yani bugünden itibaren 4,5 ay sonra, sene sonunda AKM-Gazino arası, 'Keçiören Metrosu' diye de adlandırdığımız bu hattı bitirmiş ve insanımızın hizmetine sunmuş olacağız." diye konuştu.

"1-1,5 saatlik yolculuk, 16 dakikaya düşecek "

Arslan, projenin tek yönde saatte 50 bin, günlük olarak ise yaklaşık 800 bin yolcuya hizmet edeceğini ve 1-1,5 saat süren yolculuğu 16 dakikaya indireceğini kaydetti. Projeyle vakit ve yakıt tasarrufu yapacaklarına dikkati çeken Arslan, böylece milli ekonomiye katkı anlamında da önemli bir görevi yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi.

Metro hatlarının gidiş-geliş tünellerinden ibaret olmadığına dikkati çeken Arslan, her istasyonun altında sistemin çalışabilmesini sağlayan adeta bir fabrika bulunduğunu anlattı. Gelecekte istasyonların arka planlarını da vatandaşlara göstereceklerine değinen Arslan, "Keçiören-AKM'yi daha sonra Yüksek Hızlı Tren Garı ve oradan da Kızılay'a bağlayacağız. Ayrıca Kuyubaşı'ndan başlamak üzere 27 kilometrelik yeni bir hatla bu raylı sistemi, Esenboğa'ya ve oradan da Yıldırım Beyazıt Üniversitesine kadar bağlayacağız ki o güzergahtaki yoğun trafiği de toplu taşımayla kolaylaştırmış olalım." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim