• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ulaştırma Bakanlığı'na metro teklifi

Ulaştırma Bakanlığı'na metro teklifi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığının, projesi bitmiş 3 metro hattının yapımını üstlenmesi için teklifte bulunacaklarını bildirdi.

Bakanlığa metro teklifi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığına, projesi bitmiş 3 metro hattının yapımını üstlenmesi için teklifte bulunacaklarını bildirdi.

Anadolu Birliği Derneği Genel Merkezini ziyaretinde dernek üyelerinin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, 6,5 yıllık görev süreleri içinde 4-5 döneme sığmayacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Kocaoğlu, kentin standartlarını yükseltmek amacı doğrultusunda çalıştıklarını ifade ederek, kentin kalkınmasıyla birlikte işsizliğin azalacağını ve kentteki refahın artacağını anlattı.

Hizmete girme aşamasına gelen Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi ve Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın yapım süreciyle ilgili çok sayıda haksız eleştiri aldığını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

''Yürüttüğümüz projeleri tamamlayacağız. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da toplam 37,5 milyar liralık projeleri hayata geçireceklerini açıkladı. İzmir, 2 milyar lira verilse, 2-3 yıl sonra bunun yüzde 30 fazlasını genel bütçeye verebilecek bir şehir. Halkapınar-Otogar, Üçkuyular-Tınaztepe Kampüs ve Üçkuyular-Narlıdere raylı sistem hatlarının projelerini hazırladık. Ulaştırma Bakanlığının, projesi bitmiş bu 3 metro hattının yapımını üstlenmesi için teklifte bulunacağız.''

Kocaoğlu, kendisini eleştirenler arasında yer alan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile AK Parti İzmir milletvekillerinin de metro hatlarının yapımını Ulaştırma Bakanlığının üstlenmesiyle ilgili destek vermesini beklediğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim