• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ULS Kargo da sıkıntılı günler başladı

ULS Kargo da sıkıntılı günler başladı
Türk sivil havacılığının üç özel kargo havayolu şirketinden biri olan ULS’de sıkıntılı günler başladı. Üç uçağını yere indiren şirketin, 25’e yakın uçucu ve teknisyenin işine son vereceği öğrenildi.
2004 yılında Kuzu kargo adıyla kurulduktan sonra 2008 yılı Ağustos ayında Adıyamanlı işadamları İsmail ve Cebrail Karaarslan kardeşler tarafından satın alınan ve ULS Kargo adını alan havayolu şirketinde işler kötü gitmeye başladı.
 
Türk sivil havacılığının sessiz sedasız ilerleyen şirketlerinden olan ULS Kargo, oldukça yaşlı ve bakım masrafı yüksek Airbus 300B4 tipi uçakların 3’ünü de yere indirdi. Filosunda 6 uçak bulunan şirketin uçaklarından biri halen THY Cargo için uçarken diğer iki  uçağın büyük çaplı operasyon gerçekleştirmediği ve iş olması durumunda sefere verildiği öğrenildi.
 
Suudi Arabistan’da kiralık bulunan bir uçağını geri çeken ve Libya’daki önemli müşterilerini kaybeden ULS kargonun, maddi anlamda büyük sıkıntı yaşadığı kaydedildi. Şirketin ticaret müdürünün de iki ay önce işten ayrıldığı öğrenilirken maaş ödemelerinde de aksamalar başladı. Birçok personelin Nisan ayı maaşının yarısını ödeyebilen şirketin personel sayısında da daralmaya gideceği, 240 kişinin çalıştığı şirketteki çalışan sayısının 170’e düşürüleceği öğrenildi. Havacılık sektöründe daha önce deneyimi bulunmayan tekstil sektörü kökenli ULS Kargo Genel Müdür Hakan Bayramiç’in yaşanan süreçte oldukça sıkıntılı olduğu öğrenildi.
 
ULS: EVET KÜÇÜLÜYORUZ 
 
ULS Kargo filosunda bulunan Airbus 300B4 tipi üç uçak yere indirilince bu filoda görevli 25’e yakın uçucu ve teknik personelin de işten çıkarılması kaçınılmaz oldu. ULS Kargo yetkilisi, şirketin küçülme kararı aldığını doğrularken, “Şirket yoluna devam edecek. Bazı sıkıntılar var bu yüzden küçülme kararı aldık. 3 Airbus 300B4 filodan çıktı dolayısıyla 8 set olan(bir sette pilot-ikinci pilot-uçuş mühendisi yer alıyor) uçucu ekipleri 4 sete düşürdük” dedi.
 
Tamamı ULS’nin öz malı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda park ettirilen uçakların akıbetinin de belirsiz olduğu bildirildi.  ULS Kargo’nun filodan çıkardığı uçaklar Türkiye’de birçok havayolu şirketinin bir dönem sıkça kullandığı ancak artık operasyon maliyeti yükseldiği için filodan çıkarmak zorunda kaldığı Airbus 300B4 tipinin en eskilerindendi.
 
Yere indirilen TC-KZV kuyruk tescilli uçak, bu modelde üretilen uçaklardan 41 seri numarasıyla üretilen uçak olarak dikkat çekerken bu modelinin operasyondaki en eski uçak olduğu kaydedildi. ULS Kargo, 1997 yılı üretimi TC-KZV’nin dışında 1980 yılı üretimi olan TC-ABK ve TC-AGK kuyruk tescilli iki uçağını daha yere indirmek zorunda kaldı.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim